B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

03 februari 2009

Dikke-truiendag - verbruiksmetingen 4


Zoals in een vorig bericht vermeld heb ik een tijdje in huis allerlei apparaten aan de energiemeter gelegd.

Diepvriezers staan er voor bekend dat ze veel elektriciteit verbruiken. Ten huize BVLG is dit niet anders. Het elektriciteitsverbruik gemeten over enkele dagen bedroeg zo'n 0,68 kilowattuur (kwh). Op jaarbasis heeft dit een prijskaartje van 42 euro. Op de site van de Dikke-truiendag vind je suggesties om het verbruik van een diepvriezer nog te beperken.

Wij verwarmen onze woning met aardgas. Maar de aardgasketel heeft natuurlijk ook stroom nodig, voor de regelapparatuur en de circulatiepomp. Het elektriciteitsverbruik van de aardgasgestookte verwarmingsketel bedroeg per dag maar liefst 1,12 kwh. De ketel wordt in de warme maanden uitgezet, zodat de jaarlijkse kostprijs van het elektriciteitsverbruik neerkomt op 42 euro, wat toch meer dan verwacht is.

We hebben ook enkele wekkerradio's in huis. Het verbruik hiervan bleek zeer goed mee te vallen. Op jaarbasis kost het elektriciteitsverbruik per wekkerradio minder dan een euro, wat toch meegenomen is. Misschien moeten we de verwarming wat vaker uitzetten en ons verwarmen door rond te huppelen op de muziek van de wekkerradio's.

Dikke-truiendag 2009 - Schrijf in en win
Binnenkort, op 13 februari, is het de Dikke-truiendag. Het is nog niet te laat om je in te schrijven, wat je op de website van de Vlaamse Overheid kan

Related Posts with Thumbnails