B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

12 juli 2009

Cherry

Als je als blogger uitgenodigd wordt op een lancering van "iets" wordt je nieuwsgierigheid natuurlijk geprikkeld. Je vraagt je dan wel af wie er nog allemaal zo'n uitnodiging gekregen heeft. Enkele dagen voor het event krijg je nog een reminder met de lijst van een heleboel personen die net als jij verwacht worden. Wat bij deze lancering van een tot dan nog onbekend product uniek was, was de aanwezigheid van zowel Nederlandstalige als Franstalige bloggers/twitteraars. Er zijn slechts occassioneel contacten tussen beide taalgroepen, waarbij @emich als Franstalige met een Nederlandstalige opleidingsparcours als doorgeefluik fungeert.

Tijdens de presentatie werd ons gevraagd alles geheim te houden, wat misschien eerder een gimmick was om de aanwezigen juist aan te sporen de nodige ruchtbaarheid aan Cherry te geven, wat ook door Bart opgemerkt werd. Ondertussen was er wel live streaming van het event dankzij Maarten Schenk. Bovendien kan u regelmatig Twitter berichten met hashtag #cherrybeta ziet voorbijkomen. Bovendien kan u elders ook al uitvoerig info over Cherry nalezen.

Cherry is naar eigen zeggen de vierde GSM operator in België. Het verschil met de andere drie operatoren zit hem hierin dat de GSM gebruik maakt van WiFi als het toestel een WiFi netwerk detecteert, wat goedkoper telefoneren mogelijk moet maken. Cherry laat zelfs toe handovers te doen tussen bellen over GSM en bellen over WiFi. Cherry is nog niet beschikbaar voor het publiek. Een heleboel geeks hebben wel een toestel (Nokia E51) in bruikleen gekregen om Cherry uit te testen in private beta mode.

Related Posts with Thumbnails