B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

07 september 2009

Twitter Trending Topics

Gisteren tijdens de tennismatch tussen Kim Clijsters en Venus Williams viel het mij op dat "Kim Clijsters" zelfs voorkwam in de Twitter Trending Topics. Ondertussen is haar naam al verdwenen uit het lijstje van de trending topics, maar deze komt ongetwijfeld terug bij de volgende rondes van de US Open. Als je een Twitter Search venster laat open staan, laat Twitter Search je na een tijdje weten indien er ondertussen nieuwe tweets zijn die aan je zoekopdracht voldoen.

Ik heb dit zojuist getest voor "#musicmonday", de zoekterm bovenaan de Twitter Trending Topics. Na 11 minuten waren er al 1629 bijkomende zoekresultaten gevonden. Extrapolatie leidt tot 8885 tweets per uur. Na 35 minuten waren er al 4553 bijkomende zoekresultaten, geëxtrapoleerd zijn dat er 7805 per uur.


Je kan ook via de Twitter Search API zoekresultaten opvragen. Maar het maximaal aantal resultaten dat je zo kan bekomen is beperkt tot 1500 zoekresultaten binnen de laatste 7 dagen.

Door een eenvoudige interpolatie kan je een idee krijgen van het aantal tweets voor een populaire zoekterm. Alle tweets verzamelen is echter een hopeloze zaak.

Related Posts with Thumbnails