B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

22 januari 2010

Obama 1 jaar later

De site Obameter houdt in detail bij in welke mate president Barack Obama zijn beloftes van tijdens de verkiezingscampagne waar maakt. Begin vorig jaar heb ik voor de eerste keer een bericht aan de Obameter gewijd. De huidige stand van zaken - na 1 jaar in functie - kan je in het onderstaande plaatje bekijken.


De resultaten zien er bemoedigend uit. Reeds 18% van de beloftes zijn ingelost, voor een bijkomende 7% is er een compromis gevonden. Slechts 3% van de beloftes is niet ingelost. Mij lijkt dit een prima score te zijn.

Het zou leuk zijn om ook voor de Belgische (& Vlaamse) politiek ook zo'n instrument te kunnen beschikken [kranten waarop wachten jullie ?]. Het probleem met de Belgische (& Vlaamse) politiek is echter dat de politieke partijen hier steeds coalities moeten maken waar steeds delicate evenwichten moeten gezocht worden. Geen enkele partij mag te veel scoren, maar ook niet te weinig. Desalniettemin zou het toch een leuk idee kunnen zijn ... Misschien te onthouden voor de volgende verkiezingen.

7 Bedenking(en) :
Blogger localhost had op 22 januari, 2010 11:03, de volgende bedenking ...

Zelf doen?

 
Anonymous Anoniem had op 22 januari, 2010 14:30, de volgende bedenking ...

Er bestaat zo'n initiatief:
http://www.poliwatch.be/

Niet echt duidelijk wie er achter zit en hoe actief het zal worden opgevolgd...

 
Blogger Ebe had op 23 januari, 2010 10:11, de volgende bedenking ...

Op dit moment is het nog niet echt actief, mede door gebrek aan enthousiastelingen. Als er mensen zijn die willen meewerken aan het actueel houden van de site kunnen die steeds een mailtje sturen naar: info [at] poliwatch.be

 
Anonymous Luc Van Braekel had op 23 januari, 2010 10:11, de volgende bedenking ...

Blijkbaar gaat die Obameter niet na of de beloften ook OP TIJD zijn waargemaakt. Had Obama niet beloofd om Guantanamo binnen het jaar na zijn eedaflegging te sluiten? De Obameter beschouwt die belofte als "in the works", de deadline is inmiddels verlopen.

Persoonlijk juich ik het niet waarmaken van die belofte toe, maar deze vaststelling doet toch denken over de nauwkeurigheid van de Obameter.

 
Anonymous Anoniem had op 23 januari, 2010 10:12, de volgende bedenking ...

Op dit moment is het nog niet echt actief, mede door gebrek aan enthousiastelingen. Als er mensen zijn die willen meewerken aan het actueel houden van de site kunnen die steeds een mailtje sturen naar: info [at] poliwatch.be

 
Anonymous Luc Van Braekel had op 23 januari, 2010 10:16, de volgende bedenking ...

Een andere beloofde deadline was dat alle Amerikaanse troepen zouden teruggetrokken zijn uit Irak tegen de zomer van 2010.

Don't hold your breath, maar wedden dat het dan nog altijd "in the works" zal staan?

Opnieuw: ik juich het niet waarmaken van die belofte toe. Het niet waarmaken van die belofte getuigt van realisme, het maken van die belofte getuigde niet van realisme.

 
Anonymous Johan Vanmaele had op 25 januari, 2010 22:53, de volgende bedenking ...

Ik had dezelfde bedenking als Luc. Natuurlijk is het door de politieke realiteit niet mogelijk om bepaalde zaken snel voor elkaar te krijgen, maar waar hij expliciet een timeframe vermeld heeft vind ik dat dit ook deel uitmaakt van vooropgestelde belofte.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails