Paladin
Nu maandag wordt het mysterie achter Paladin, de eerste browser van Belgische bodem, ontsluierd. Ofwel is het echt een browser waarvan de beta-versie vanaf maandag te downloaden valt, ofwel is het de lancering van één of ander product. Michel heeft bij de start van de Paladin promotie actie via Adhese al een interessante analyse gemaakt.
Slechts enkele Twitter gebruikers hebben de laatste dagen getpaladin vermeld.
De Blogoloog vindt evenmin veel blogposts over getpaladin.
Zou het verhaal dat Paladin nu echt een nieuwe browser is kunnen kloppen ?
Een paladin is volgens de Engelstalige Wikipedia pagina een "foremost warriors of Charlemagne's court". De Nederlandstalige versie van Wikipedia gaat nog verder in de tijd terug : ""De term paladijn (afgeleid van 'palatinus' meervoud: 'palatini') werd voor het eerst gebruikt in het Oude Rome voor de kamerheer van de keizers en voor de keizerlijke paleiswacht."
De makers van Paladin (uitsluitend heren overigens) wel juiste naam voor hun product gekozen ? De naam Paladin is immers al voor een heleboel top level domains (TLD's) ingenomen.
Getpalidan is daarentegen enkel geregistreerd voor .be en .com, beide domeinnamen verwijzen naar dezelfde site.
Als Paladin toch zo'n goede nieuwe browser zou zijn, waarom heeft men dan nagelaten getpaladin voor de andere populaire TLD's te registeren ? Waarom heeft men voor paladin gekozen, de domeinnamen voor de meeste TLD's zijn al ingenomen. Zou een betere benaming dan niet eerder gepast zijn ? Of zou het zoeken naar een originele en nog beschikbare naam en het registreren van de domeinnaam voor de TLD's teveel tijd en teveel geld gekost hebben ?
Veel SEO-moeite hebben de paladin boys ook nog niet toegepast om paladin en getpaladin hoog te laten scoren in Google. Zowel voor "Paladin" als voor "Getpaladin" scoren ze niet hoog in Google.
Het Engelstalige wikipedia artikel over paladin geeft ook nog de volgende info over paladin : "Many later games have followed suit depicting the Paladin as a holy knight and paragon of virtue and goodness." In de Nederlandstalige versie van Wikipedia gaat men nogmaals een stapje verder : "In de fantasy-literatuur verwijst de term "paladijn" naar een voorvechter voor zijn Godheid en bestrijder van het kwaad. Hij of zij verkrijgt hiervoor van deze Godheid bijzondere vaardigheden. Daardoor heeft hij toegang tot helende krachten alsook uitzonderlijke strijdvaardigheid."
Zou het zijn dat iemand een spelletje met de bloggers en de Twitter gebruikers aan het spelen is ?
"Hoacus Pocus"
Het eerste deel van hun naam lijkt verdacht veel op 'hoax'.
Het zal dus wel alweer een onnozel 'stunt' zijn.
Veel wordt er niet gespeeld. :-)
Heeft u ook een bedenking ?
<< Home