B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

13 december 2010

#dasm statistieken

Vorige week begon één met het stimuleren van het twitteren met de #dasm hashtag. Twitter is een open medium, althans voor de publieke accounts die het grootste aandeel hebben. Bovendien heeft Twitter allerlei API's zodat je op eenvoudige wijze Twitter berichten kan opzoeken. Daarnaast zijn er ook verschillende sites waar je ook info en statistieken over specifieke Twitter berichten kan bekijken.

Yves Ferket, ook gekend als @nodesktophero, maakte een mooie analyse van de eerste dag #dasm.


Pascal Tack, ook gekend als @TippingPoint_be,
had de weg naar The Archivist, een tool voor het bewaren en analyseren van Twitter berichten, al gevonden. Pascal plaatste een Twitter bericht waarin hij een link opnam naar een plaatje met de synthese van de #dasm tweets.

Indien u er nu ook aan denkt om een dergelijk archief op te zetten, The Archivist kan enkel maar 1500 Twitter berichten teruggaan, tot ongeveer halverwege vorige week. Een andere mogelijkheid is dat iemand zijn archief publiek maakt, maar dat heeft Pascal tot nu toe nog niet gedaan.

Nog een andere mogelijke bron voor de #dasm Twitter berichten is Twapperkeeper, een site die ook toelaat Twitter berichten te archiveren. Een archief voor #dasm is al aangemaakt door @FrankNE. Twapperkeeper laat via Summarizr toe de Twitter berichten te analyseren, wat ook enkele mooie plaatjes voor #dasm oplevert.


Als afsluiter in dit rijtje mag u het overzicht van de eerste week #dasm Twitter berichten van mijn hand niet missen. Dit overzicht kan u hier terugvinden.

Related Posts with Thumbnails