B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

12 december 2010

Tanken bij Q8 easy

Vorige week heb ik getankt aan het Q8 Easy tankstation te Sterrebeek. De tankautomaat toonde mij - in het Frans - de boodschap dat ik mijn kaart moest inbrengen. Na het inbrengen van mijn tankkaart schakelde de tankautomaat over naar het Engels. Van vorige bezoekjes aan Q8 tankstations - door mijn tankkaart ga ik steeds bij Q8 tanken - herinnerde ik mij dat ik af en toe toch de mogelijkheid kreeg een taal te kiezen. Blijkbaar was deze stap overgeslagen bij deze tankbeurt. Na afloop van het tanken kon ik mijn pluspunten op mijn plus-kaart laten bijschrijven. Op de display ingebouwd in de tankautomat kreeg ik deze keer wel Nederlandse teksten te lezen.

Eerst Frans (nota bene in een Vlaamse gemeente !), vervolgens Engels om te eindigen met Nederlands. Begrijpe wie begrijpe kan. Ik ga al geruime tijd bij Q8 tanken met een tankkaart. Kan Q8 dan de taal van mijn voorkeur niet onthouden ?

De onbemande Q8 Easy tankstations zijn uitgerust met een tankautomaat waar ook een display ingebouwd is. Op dit display worden boodschappen getoond. Meestal zijn dit boodschappen om de passanten aan te zetten om vaker bij Q8 te passeren. Toen ik mijn tankbeurt aanvatte werd de weersverwachting getoond, een goede vondst want nuttige en relevante info. Toen de tankbeurt afgelopen was kreeg ik het onderstaande scherm te zien.


Q8 easy gaat er prat op dat de klanten kunnen tanken met een aanzienlijke korting ten opzichte van de officiële brandstofprijzen. De boodschap dat ik deze keer recht had op 0,0000 euro korting lijkt mij dan niet echt zinvol te zijn.

1 Bedenking(en) :
Blogger Paul Cobbaut had op 13 december, 2010 00:18, de volgende bedenking ...

De Q8 Easy kaart vraagt mij ook steeds de taalkeuze. Misschien zoeken ze nog programmeurs ;-)

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails