B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

14 april 2011

Laatste keer Parijs-Roubaix

Eerder deze week kon u op dit blog al een overzicht bekomen van de tweets waarin "Roubaix" voorkwam (de voorspelling en de analyse). Ik wil u nog één plaatje tonen over de "Roubaix" tweets.

Engagor, een social media monitoring tool van Belgische makelijk, biedt de mogelijkheid om de resultaten die het tool vindt (dit zijn Twitter accounts, maar kan ook ruimer zijn, bijvoorbeeld nieuwsberichten, blogs, forums, ...) op verschillende manier voor te stellen, waaronder een visualisatie op kaart. Engagor probeert resultaten een locatie te geven. Een bericht kan geotagged zijn, zodat de exacte locatie bekend is. Indien het bericht geen geotag bevat, wordt er gekeken of de site, de Twitter account, de blog aan een locatie kan gekoppeld worden.

Op de onderstaande kaart ziet u de mapping van de "Roubaix" berichten volgens Engagor op West Europa. Van de 41.800 "Roubaix" berichten volgens Engagor kunnen er 26.000 op een locatie gemapt worden. En dan zijn er nog 14.447 berichten die in West-Europa te situeren zijn. Opmerkelijk lijkt mij dat Engagor zo weinig "Roubaix" berichten in Frankrijk en specifiek in het Noorden van Frankrijk weet te plaatsen. Ofwel heeft Engagor een blinde vlek voor berichten uit Frankrijk, ofwel zijn er gewoon minder Fransen die over "Roubaix" getwitterd hebben. Zou Twitter nog niet zo sterk doorgedrongen zijn bij de Fransen ?

Related Posts with Thumbnails