B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

31 mei 2011

Field Liberation Front

Actievoerders hebben het afgelopen weekend schade toegebracht aan een proefveld van genetisch gemodificeerde aardappelplanten. Daarbij ging het Field Liberation Front vrij handhandig te werk. Op een eenzame groene jongen na waren de reacties sterk afkeurend. Het bruut geweld heeft ongetwijfeld een tegenreactie met zich meegebracht, waarbij er wel eens meer steun zou zijn voor het proefveld dan tevoren.

De jongens en meisjes van het Field Liberation Front hadden misschien een betere benadering moeten kiezen om hun doel te bereiken. Door de wetenschappers op een creatieve wijze te snel af te zijn, zouden ze ongetwijfeld op meer sympathie kunnen rekenen.

Bij de liquidatie van Osama Bin Laden heeft het Amerikaans leger gebruik gemaakt van Sikorsky UH-60 Black Hawk helicopters, die bovendien nog speciaal aangepast waren om minder lawaai te produceren. Deze liquidatie kon in de Westerse wereld op grote instemming rekenen. Misschien had het Field Liberation Front hun actie vanuit de lucht met een helicopter kunnen opzetten, een vervoermiddel waarmee ook af en toe gevangenen ontsnappen. Voor zover zichtbaar op de beelden van het veld was er wel een omheining tegen aanvallen vanop de begane grond. Een helicopternet leek mij niet aanwezig.


Bovendien hebben de actievoerders de situatie al goed in kaart gebracht.


Het inzetten van militaire helicopters is misschien niet te verzoenen met de mentaliteit van het Field Liberation Front. Een gewone helicopter zou misschien de financiële mogelijkheden ook overstijgen. Een mogelijk alternatief is het inzetten van onbemande vliegtuigjes. Het hoeven niet noodzakelijk de militaire varianten te zijn die door de Amerikanen in hun strijd tegen het terrorisme ingezet worden. Met wat kunstelwerk moet het voor een handige actievoerder toch mogelijk zijn een modelvliegtuig om te bouwen tot een sproeivliegtuig dat bijvoorbeeld Roundup (of een equivalente vloeistof) over het proefveld kan verspreiden. Indien het vliegtuig op enkele meters boven de grond zou blijven, kunnen de aanwezige bewakingsagenten niets aanvangen. Luchtafweer was immers ook niet te bespeuren op de beelden van het afgelopen weekend.


Indien het Field Liberation Front alsnog afziet van acties over land en uit de lucht, is er nog een mogelijk alternatief, meer bepaald de Terranef. Dit voertuig is bedacht door professor Barabas ook bekend uit de Suske en Wiske strips. Met de Terranef kan een aanval van onderaan opgezet worden. Indien de actievoerders het nog handig zouden aanpakken, kunnen we misschien zelfs de aardappelen van onder verwijderen, zonder dat de bewaking iets in de mot krijgt. Als de onderzoekers dan het veld komen oogsten, zullen ze geen flauw idee hebben hoe de knollen verwijderd zijn.


Maar zou het niet beter zijn indien de wetenschappers gewoon hun onderzoek kunnen verder zetten ?

1 Bedenking(en) :
Anonymous Herman dailybits had op 02 juni, 2011 12:26, de volgende bedenking ...

Totaal zinloze actie ook van dat zootje leeglopers.


Duidelijk ook weinig landbouw-achtergrond. Als ik nu zelf dat proefveld had willen vernietigen had ik dit wel beter gedaan.

Op de beelden was duidelijk dat ze de herras-hekken rond het veld neerhaalden. Neem zo een herrashek met 2-3 personen vast en gebruik dit als ploeg/eg. Op 5min. vernietig je dan het hele veld ipv. handmatig 1 voor 1 de planten te gaan uittrekken...

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails