B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

10 juni 2011

The return of the tab

Het terugbezorgen aan Duval Guillaume van de Samsung Galaxy tab tab die ik een tijdje mocht uittesten (zie deze review) had nog wat voeten in de aarde. Door een samenloop van omstandigheden was een afspraak misgelopen. Dit had tot gevolg dat ik een dag te vroeg een factory reset gedaan had van de tab. Hierbij wordt de data gewist en wordt de tab teruggezet in een initiële toestand.

Toen ik alsnog die laatste avond ook nog wou gebruik maken van de tab heb ik ervaren dat alle apps die ik via de Android Market geïnstalleerd had opnieuw geïnstalleerd werden, wat best handig is. Wat mij wel verraste was dat de definities van de wifi netwerken (met inbegrip van de login gegevens) waarop ik aangemeld was voor de factory reset er nog steeds stonden. Ofwel worden deze instellingen niet gewist bij een factory reset (waardoor het een potentieel veiligheidsrisico vormt), ofwel hangen die instellingen samen met mijn Google account en worden ze opnieuw op de tab geplaatst bij de heractivatie (dan is het een mooie service van Google).

Voor alle zekerheid heb ik voor de tweede factory reset toch maar alle definities van de wifi netwerken verwijderd (klikken op elk netwerk in wifi settings en vervolgens bevestigen op "forget").

2 Bedenking(en) :
Anonymous frank goossens had op 25 juli, 2011 15:38, de volgende bedenking ...

Ik veronderstel dat je na de factory-reset terug bent aangelogd met je google-account? In dat geval deed automatische backup & restore in recente versies van Android de rest. Meer info op http://goo.gl/LWYYd

 
Blogger Bruno Peeters had op 25 juli, 2011 23:40, de volgende bedenking ...

inderdaad, bedankt voor de verwijzing.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails