B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

17 juni 2014

De Rode Duivels op Facebook

Voetballers slagen er al een tijdje in veel fans aan te trekken voor hun eigen fanpages. Naast de eigen fanpages zijn er vaak ook nog fanpages van echte fans, waarvan het in sommige gevallen helemaal niet duidelijk is of het een pagina van een fan is of de officiële pagina van de voetballer zelf.

De meeste Rode Duivels zijn ook op Facebook terug te vinden. Van de 23 spelers van de officiële selectie zijn er 16 waarvoor ik op Facebook een officiële fanpage heb kunnen terugvinden. Voor de overige spelers zijn er ook nog pagina's beschikbaar, soms aangemaakt door fans bijvoorbeeld voor Laurent Ciman, soms automatisch door Facebook aangemaakt op basis van info beschikbaar in Wikipedia, bijvoorbeeld voor Nicolas Lombaerts. Wat ook hielp om de juiste pages terug te vinden was het feit dat een heleboel pages "verified" zijn, wat wil zeggen dat Facebook in staat voor de echtheid ervan. Dit wordt door Facebook aangegeven door het blauwe vinkje naast de naam van de page.

De belangrijkste rangschikking van de pages van de Rode Duivels is natuurlijk deze gebaseerd op het aantal fans. Deze rangschikking wordt aangevoerd door Eden Hazard met bijna zes miljoen fans. Op de tweede plaats, op ruime afstand komt Thibaut Courtois met bijna 2,3 miljoen fans. Marouane Fellaini komt net daarachter met 2,2 miljoen fans. Vincent Kompany staat op de vierde plaats met net iets meer dan 2 miljoen fans. Romelu Lukaku is de volgende Rode Duivel die meer dan 1 miljoen fans heeft. Onderaan het lijstje komt de officiële pagina van Anthony Vanden Borre met iets minder dan 10.000 fans. De fanpage voor de Red Devils telt al bijna een half miljoen fans, een mooie prestatie.

Het overzicht van de fanpages van de Rode Duivels kan u in de onderstaande afbeelding terugvinden. De Rode Duivels hebben blijkbaar onderling niet afgesproken hoe ze de opmaak van hun Facebook pages zouden verzorgen. Er zijn pages waar de speler zelf prominent naar voor komt in de cover-afbeelding, andere dan weer tonen een groep van spelers. Een heleboel spelers tonen zichzelf in de Rode Duivels outfit. Van zodra het WK afgelopen is en wanneer de competitie in de verschillende landen opnieuw van start gaat, komen de club-uitrustingen vermoedelijk opnieuw in beeld.

De PDF-versie van dit overzicht is beschikbaar op Google Drive. In dit document kan je ook de hyperlinks naar alle pages terugvinden.

Sommige Rode Duivels zijn immens populair op Facebook, andere spelers moeten duidelijk nog wat aan hun bekendheid op social media doen. Goed presteren in Brazilië kan daarbij vermoedelijk toe bijdragen ...

PS Ontbrekende officiële fanpages mag je mij altijd doorgeven via de reageer-mogelijkheid onder dit bericht.

Related Posts with Thumbnails