B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

17 juni 2014

De Rode Duivels op Twitter

Voetballers slagen er al een tijdje in veel followers aan te trekken voor hun Twitter-accounts. Dit is ook het geval voor de Rode Duivels die vanavond hun eerste wedstrijd in Brazilië mogen betwisten.

Van de 23 spelers van de officiële selectie zijn er 18 waarvoor ik een account heb kunnen terugvinden. Van de overige vijf was het ofwel niet duidelijk wat de officiële account was of er was gewoon geen account te vinden. Wat ook hielp om de juiste accounts terug te vinden was het feit dat maar liefst 16 van de 18 accounts "verified" zijn, wat wil zeggen dat Twitter instaat voor de echtheid ervan. De account voor Nacer Chadli - niet geverifieerd - heb ik het voordeel van de twijfel gegeven, gezien het grote aantal followers. Sammy Bossut is de enige Rode Duivel met een protected account.

De vijf Rode Duivels zonder Twitter-account zijn Adnan Januzaj, Daniel van Buyten, Kevin Mirallas, Laurent Ciman en Nicolas Lombaerts. Als u toevallig toch de officiële account van een van deze spelers zou kennen, dan mag u mij dit steeds laten weten.

Thibaut Courtois was er het snelste bij, zijn account is reeds aangemaakt op 3 september 2009. Thomas Vermaelen was nummer 2, die vond de weg naar Twitter op 7 mei 2011. Anthony Vanden Borre was de laatste om actief te worden op Twitter, op 20 februari 2014, nog voor trainer Marc Wilmots die op 28 augustus 2013 zijn account aanmaakte.

Steven Defour heeft tot nu toe het vaakst tweets de wereld in gestuurd, 1974 om precies te zijn. Vincent Kompany volgt hem op de voet met 1830 tweets. Derde in dit rijtje is Axel Witsel met 1762 tweets. Anthony Vanden Borre is tot nu toe het minst productiefst geweest, met slechts 32 tweets.

De belangrijkste rangschikking is natuurlijk deze gebaseerd op het aantal volgers. Deze rangschikking wordt aangevoerd door Eden Hazard met meer dan 2,4 miljoen volgers. Op de tweede plaats, op ruime afstand komt Vincent Kompany met iets meer dan 1,5 miljoen volgers. Thomas Vermaelen komt met zijn 857.281 volgers op de derde plaats. Niettegenstaande zijn afgeschermde account heeft Sammy Bossut toch al 1870 followers.

Het overzicht van het aantal followers kan u in de onderstaande afbeelding terugvinden.
De PDF-versie van dit overzicht is beschikbaar op Google Drive.

Hoeveel extra followers zouden de Rode Duivels bekomen hebben na het wereldkampioenschap? Dit zou wel eens kunnen samenhangen met hun prestaties. Misschien is dit wel inspiratie voor een blogpost binnen een maand of zo ...

Related Posts with Thumbnails