B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

10 juni 2014

Vlaamse partijen op social media in mei

Dat N-VA op dit ogenblik op verschillende sociaalnetwerksites de meest populaire account heeft, kon u reeds in het vorige bericht op dit blog vernemen. Dat deze populariteit van de accounts van de N-VA vooral toegenomen is de afgelopen maanden kan u uit het onderstaande overzicht afleiden. Dit overzicht toont de toename van de populariteit van de accounts van de zes belangrijkste Vlaamse politieke partijen op verschillende sociaalnetwerksites. (Door op de afbeelding te klikken bekom je een grotere versie).
In mei 2014 slaagde N-VA er in meer dan 22.000 nieuwe fans aan te trekken voor de Facebook-pagina. Groen kende ook een stevige toename (meer dan 9.000 nieuwe fans), de andere partijen bleven ver achter. CD&V kende de kleinste toename van het aantal fans in mei (441 nieuwe fans).

Op Twitter kende de account van N-VA in mei de sterkte toename (+4598 followers). Vlaams Belang kon in mei slechts 355 nieuwe followers bekoren.

Op YouTube kende het kanaal van N-VA de grootste aangroei van abonnees (+372), zowel over de vier voorbije maanden als enkel mei. Voorlopig heeft het kanaal van Vlaams Belang nog iets meer abonnees. Als het aantal abonnees van het N-VA kanaal in dezelfde mate blijft toenemen, dan zullen ze het kanaal van Vlaams Belang voorbij steken.

De aangroei van het aantal followers van de company pages op Linkedin van de politieke partijen blijft eerder beperkt. Ook hier bekomt N-VA de grootste toename, zowel de afgelopen vier maanden gecombineerd (+235) als in mei (+55).

Bij Instagram verloopt de toename van het aantal followers eerder gelijkmatig voor de vier politieke partijen die een account hebben. In mei kende de account van Groen de grootste toename (+58), net iets groter dan de toename voor OpenVLD (+51).

Op Pinterest is de toename van het aantal followers van de accounts zeer beperkt. Het belang van Pinterest lijkt op dit ogenblik nog steeds eerder marginaal te zijn.

U kan de PDF-versie van dit overzicht opnieuw op Google Docs terugvinden.

Related Posts with Thumbnails