B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

11 januari 2015

De Biker Boys

Op zondagavond kan je tegenwoordig op één naar De Biker Boys kijken. Zoals het tegenwoordig hoort, is dit programma ook aanwezig op social media. Enerzijds zijn er de berichten van de kijkers (en niet-kijkers) met de hashtags #bikerboys of #debikerboys. Aan de andere kant zijn er de accounts die de programmamakers op de verschillende kanalen aangemaakt hebben. Op 28 december 2014 publiceerde ik reeds een overzicht van de social media accounts. Op 4 januari heb ik een tweet gepubliceerd over de evolutie van de social media accounts.

De onderstaande grafiek toont de evolutie van de populariteit van de social media accounts van De Biker Boys.
De Facebook-pagina van De Biker Boys telt ondertussen al bijna 20.000 fans, een toename van meer dan 5.000 fans ten opzichte van vorige week. De Facebook-pagina voor Haldis de fixer doet het ook prima met iets meer dan 10.000 fans, een stijging van meer dan 4.000 fans. De Instagram-account heeft ondertussen meer volgers gekregen dan de Twitter-account, het verschil is al opgelopen tot net geen 1000 volgers (999 !). De Pinterest-account blijft in vergelijking met de andere netwerken ter plaatse met 159 fans.

Via de open interface van Coosto kan je een idee krijgen van de populariteit van een zoekterm. Over de afgelopen 30 dagen heeft Coosto al iets meer dan 3.000 publieke berichten gevonden voor de zoekterm #bikerboys OR #debikerboys. De eerste aflevering van De Biker Boys gaf een piek van bijna 1000 gedetecteerde berichten, de tweede en derde afleveringen resulteerden in een 500-tal berichten. De teller vandaag, net na het programma, is blijven steken op zo'n 300 berichten. Het ziet er niet naar uit dat hetzelfde aantal berichten gehaald wordt als voor de vorige afleveringen. Ik had persoonlijk de indruk dat in de tweets vandaag toch geen eensluidend positieve ervaringen naar boven kwamen.
Ik ben benieuwd hoe de populariteit van de Biker Boys zich verder zal ontwikkelen op social media. Zullen de accounts meer fans en followers aantrekken? Zullen de berichten op social media kanalen blijven toestromen in dezelfde mate als voor de vorige afleveringen? Misschien komt het hier wel aan bod in een volgend bericht ...

Related Posts with Thumbnails