B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

04 juli 2016

Politici op Twitter

Net als vorige maand heb ik een blik geworpen op het aantal followers van de Belgische politici op Twitter.


De rangschikking wordt op 1 juli 2016 aangevoerd door de vorige premier, Elio Di Rupo. Hij heeft nog steeds een zeer ruime voorsprong op de tweede politicus, de huidige premier Charles Michel. De top 10 heeft ten opzichte van vorige maand geen wijzigingen ondergaan. In de top 10 vinden we 3 OpenVLD politici terug (Guy Verhofstadt, Vincent Van Quickenborne en Alexander De Croo), 2 PS politici (Elio Di Rupo en Paul Magnette) en 2 MR politici (Charles Michel en Didier Reynders). N-VA, CD&V en sp.a hebben telkens 1 politicus in de top 10 (respectievelijk Bart De Wever, Kris Peeters en Daniel Termont). Dit wil zeggen dat verschillende partijen niet aanwezig zijn in de top 10: Groen, Vlaams Belang, cdH, Ecolo en DéFi.

Het tweede overzicht geeft de evolutie van het aantal followers van de top 10 sinds 1 januari 2016.


Het laatste overzicht toont de 10 politici die de grootste toename kenden van het aantal followers.
 
In deze rangschikking staat deze maand niet Charles Michel, maar wel Guy Verhofstadt bovenaan. Guy Verhofstadt wist in juni 2016 maar liefst 5909 nieuwe followers te bekomen, ten opzichte van 3801 nieuwe followers voor Charles Michel. Op de derde plaats komt de vorige premier Elio Di Rupo die 2964 nieuwe followers wist aan te trekken. Bart De Wever stond vorige maand in deze rangschikking op de vierde plaats, in juni staat hij een stapje lager. Didier Reynders bevindt zich nu op plaats vier met 1334 nieuwe followers. Op de 10de plaats staat Fadila Laanan, haar Twitter-bio vermeldt "Secrétaire d'Etat au Gouvernement bruxellois  Ministre-Présidente au Gouvernement francophone bruxellois -COCOF".  De overige politici in de top 10 van grootste stijgers zijn op federaal niveau of op Europees niveau actief. Fadila Laanan is hierop de uitzondering, zij is actief op het niveau van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze maand duikt haar Twitter-account in de top 10 van grootste stijgers op, de kans is reëel dat een andere politicus volgende maand haar plaats inneemt.

Door op de afbeeldingen te klikken kan je telkens een grotere versie bekijken.Related Posts with Thumbnails