B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

28 mei 2008

Pecha Kucha Night Gent

Bruno, jij was gisteren aanwezig op de eerste editie van de Pecha Kucha Night Gent. Mogen we je hierover enkele vragen stellen ?
Natuurlijk.

Wat heeft je er toe aangezet aanwezig te zijn ?
Ik was reeds aanwezig op de tweede Pecha Kucha Night te Brussel. Het interesseerde mij om te kijken hoe het Pecha Kucha concept in Gent zou gehanteerd worden. Het Pecha Kucha concept houdt in dat op een avond verschillende sprekers elk een presentatie van 20 slides brengen, waarbij elke slide exact 20 seconden getoond wordt. Bovendien was Ine Dehandschutter één van de sprekers.

Hoe heeft Ine Dehandschutter het er van afgebracht ?
Ine mocht de spits afbijten, ze was de eerste spreker. Het thema van haar sterke presentatie was "Things are impossible until they're not". De 20 slides vertelden haar levensverhaal, van Gent, naar Irak, Palestina en Azië, tot zelfs in de Oval Office. Ze sloot af met "So reach for the stars and touch the sky ;)".

Waar vondt de Pecha Kucha Night Gent plaats ?
De initiatiefnemers hadden gekozen voor de Sint Lucas Kerk, verbonden aan de Hogeschool Sint Lucas Gent. Het kerkgebouw gaf een speciale sfeer, het was heel anders dan de locatie van de Pecha Kucha Night Brussel. Het leek alsof dit gebouw niet meer voor kerkvieringen gebruikt werd. Het interieur was nog goed intact : glasramen, koorgestoelte, kansel, biechtstoelen, altaar, kerkstoelen. De verf bladderde echter op veel plaatsen af. Het kerkgebouw werd creatief gebruikt. De registratie vond plaats aan het altaar (dat wel achteraan in de kerk stond), de bel werd geluid bij de start, de aftrap werd gegeven vanop de kansel en het publiek mocht op ongemakkelijke kerkstoelen plaatsnemen.

Wat heb je van de presentaties opgestoken ?
Er waren zowel sterke als minder sterke presentaties. De beste sprekers waren diegene die een duidelijke boodschap wensten over te brengen, onder meer Ine Dehandschutter, maar ook Aldrik Heirman, die zich kwaad maakt als stokoude bomen moeten wijken voor riolering, Dirk Huylebrouck die een verhaal bracht over oeroude Afrikaanse wiskundetuigen, Pieter Mouton en Karel Verstraeten die Eternit-versie van een iglo realiseerden in Lapland en Ziggy die met passie vertelt over zijn carrière als muzikant. Het helpt ook indien de spreker (of sprekers) duidelijk plezier beleven aan hun verhaal. Dit was zeer duidelijk te merken bij Jan Hoet Junior.

Sprekers die schaamteloos van de toegestane tijd gebruik maken om een promo-spotje van zichzelf te maken of sprekers die hun tekst nog van een blaadje papier moeten aflezen en dan nog niet uit hun woorden komen horen niet thuis op een Pecah Kucha Night.

Waren er nog andere bekende namen tussen de sprekers ?
Initieel waren Wim Delvoye en Axel Enthoven aangekondigd als sprekers. Nadien bleek dat ze echter niet meer vrij waren. Misschien hebben de initiatiefnemers een beetje vals gespeeld om met deze grote namen interesse op te wekken. De Pecha Kucha formule is misschien te beperkend voor dergelijk grote namen, wat bijvoorbeeld bleek uit de laatste presentatie. Muriel Scherre, de lingerie-madam, sloot de Pecha Kucha Night Gent af. Ze had ook 20 slides, maar haar overigens interessant verhaal sloot niet aan bij de plaatjes. Muriel Scherre gaf haar levenslessen, die eigenlijk zeer mooi aansloten bij de boodschap van Ine die de eerste presentatie gegeven had.

Zien we je nog op de volgende edities van de Pecha Kucha Night Gent ?
Misschien wel, afhankelijk van de datum en de sprekers.

Technorati : -

2 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 29 mei, 2008 00:32, de volgende bedenking ...

Jullie zijn schizofreen.

 
Blogger Matuvu had op 29 mei, 2008 19:37, de volgende bedenking ...

Thanks. Was een beetje nerveus op voorhand, en de slechte akoustiekmicro + en immense spot in mijn gezicht (die niet toeliet het publiek te zien) maakten het er niet makkelijker op. Maar bon. 6.20min later was het al voorbij ;)

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails