B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

19 mei 2008

Social network wars

Google lanceerde vorige week Friend Connect. Het doel van Friend Connect is gebruikers van een site toe laten op deze site in te loggen met hun profiel van een social network naar keuze : Facebook, Google Talk, hi5, Orkut of Plaxo. Het authortisatieproces verloopt niet meer op de site zelf, maar verloopt via Google Friend Connect naar de social networking site.

Enkele dagen daarvoor had Facebook ook al een gelijkaardig product aangekondigd : Facebook Connect. Nog daarvoor was MySpace met Data Availability voor de dag gekomen.

Facebook sluit nu de deur voor Google Friend Connect wegens vermeende inbreuken op de Facebook privacy-regels. Maar blijkbaar knelt het schoentje niet bij Google Friend Connect, maar wel bij de Facebook API's. Volgens toekijkers zal Facebook zeker niet geneigd zijn snel werk te maken van een aanpassing van hun API's zodat Google met een voor hen concurrerend product kan uitkomen.

Na de browser wars (gewonnen door Internet Explorer ten nadele van Netscape), de search engine wars (met Google op dit ogenblik als winnaar) zijn er nu de social network wars. Zou Google het hier halen van Facebook, of zou er nog een derde hond zijn die met de hoofdprijs gaat lopen (Microsoft, MySpace, ...) ?

Related Posts with Thumbnails