B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

04 februari 2009

Dikke-truiendag - verbruiksmetingen 5


Zoals in een vorig bericht vermeld heb ik een tijdje in huis allerlei apparaten aan de energiemeter gelegd.
De voorbije dagen passeerden al een heleboel toestellen de revue : keukenapparaten, wasmachine en droogkast, televisie en aanverwante klank en geluidproducerende apparaten en tenslotte diepvriezer en wekkers.

Tijdens de kerstperiode stond er ten huize BVLG ook een kerstboom binnen, zo één die na een tijdje de minder aangename gewoonte had naalden rond te strooien. Deze boom was versierd met een snoer lichtjes. Het verbruik van de lichtjes varieerde, afhankelijk van de knipperfrequentie van de lichtjes, tussen de 20 en 40 watt. De lichtjes brandden niet de ganse tijd, de lichtjes waren aangesloten op een tijdsschakelaar. Het gemiddelde verbruik per dag bedroeg 0,294 kilowattuur (kwh). De kerstboom heeft zo'n 20 dagen binnen gestaan. De uiteindelijke kostprijs van het elektriciteitsverbruik van de kerstlichtjes bedroeg ongeveer 1 euro. De aanschafwaarde van de kerstboom bedroeg een pak meer.

Op het eerste bericht over de energiemeter had Wim gereageerd dat hij wel eens benieuwd was naar het verbruik van zijn aquaria. Toevallig staat er ten huize BVLG ook een aquarium. Dit aquarium, een relatief klein van slechts 70 liter, heeft een pompje om het water te filteren en een tijdsgestuurde buislamp om de visjes in deze donkere dagen toch wat licht te bezorgen. Het pompje bleek continu 8 watt te verbruiken, de verlichting deed daar nog 20 watt bovenop. Het gemiddelde dagelijks verbruik bleek uit te komen op 0,530 kwh. Op jaarbasis komt dit neer op 33 euro.

Ik wil van de gelegenheid gebruik maken voor een dienstmededeling. Het aquarium wordt op dit ogenblik overbevolkt met een te groot aantal guppies. Personen die gratis wat guppies wensen te bekomen, mogen mij steeds een berichtje sturen (bvlg bij bvlg punt be of een Twitter DM naar @bvlg).

Dikke-truiendag 2009 - Schrijf in en win
Binnenkort, op 13 februari, is het de Dikke-truiendag. Het is nog niet te laat om je in te schrijven, wat je op de website van de Vlaamse Overheid kan.

2 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 04 februari, 2009 09:40, de volgende bedenking ...

Oei, dan vrees ik het ergste voor thuis.
Eén aquarium van 1100 liter en eentje van 350 liter. Allebei verwarmt en stevige filters erop. Dat loopt in de honderden euro's dan vrees ik.
Misschien moet ik ook eens zo'n verbruikmeter in huis halen.

 
Blogger Paul Cobbaut had op 10 februari, 2009 15:13, de volgende bedenking ...

een gerelateerd linkje...

http://googleblog.blogspot.com/2009/02/power-to-people.html

groetjes,
paul

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails