#belgianfirewall
Enkele bloggers hebben vandaag opgemerkt dat een heleboel internet service providers (ISP's) toegang tot een aantal websites geblokkeerd hebben, meer bepaald door de sites stopkinderporno in de domeinen .nl, .eu, .com en .tk. Het bericht van Luc Van Braekel hierover is opgepikt door de nationale media, eerst door De Standaard en vervolgens ook door de andere kranten. In het artikel van Luc Van Braekel wordt ook aangegeven hoe de toegangsbeperking tot de bewuste sites alsnog kan omzeild worden door gebruik te maken van OpenDNS.
Vrij snel begonnen enkele Twitter gebruikers hun ongenoegen over het blokkeren van de toegang tot de sites te uiten. De betrokken sites bevatten vermoedelijk informatie die niet voldoet aan de Belgische wetgeving, maar de gekozen oplossing - het blokkeren van de sites - wordt als nog erger beschouwd.
@amedee was de eerste Twitter gebruiker die de hashtag #belgianfirewall begon te gebruiken, meer bepaald in deze Twitter boodschap :
Nadat er al een 40-tal Twitter berichten met deze hashtag gepubliceerd waren, vroeg @amedee zich het volgende af (link naar Twitter boodschap) :
Enkele uren later vindt Twitter Search al een honderdtal Twitter boodschappen terug voor de hashtag #belgianfirewall. Dit is echter nog niet voldoende om in de Twitterscoop trends op te duiken. Twitterscoop vindt bovendien maar twee boodschappen terug voor #belgianfirewall.
In de Trending Topics van Twitter Search komt de term ook nog niet voor, daarvoor zijn 100 Twitter boodschappen blijkbaar onvoldoende.
Twist, nog een Twitter trends tool, stelt ook een teleurstellende grafiek op over de Twitter boodschappen over #belgianfirewall.
Hashtags.org heeft al opgemerkt dat de hastag #belgianfirewall gebruikt wordt. Maar het aantal gevonden boodschappen is nog onvoldoende voor een vermelding op de hoofdpagina.
Maar gelukkig is er nog de tagcloud van de Blogoloog, een initiatief van Maarten Schenk. Na een 80-tal Twitter boodschappen, die overigens niet allemaal gevonden werden door de Blogoloog, dook de term al in de tagcloud op de hoofdpagina van de Blogoloog.
Dit voorbeeld toont aan dat een honderdtal Twitter boodschappen ruim onvoldoende is om opgepikt te worden door de mainstream Twitter trending tools. Gelukkig is er nog een lokale blog/Twitter search engine, de Blogoloog.
Als afsluiter kan je hieronder nog een overzicht van de van Twitter boodschappen voor #belgianfirewall vinden. Deze boodschappen werden door Twitter Search gevonden en vervolgens met behulp van Excel in grafiekje gegoten.
Met wat geluk wordt de hashtag #belgianfirewall morgen nog opgepikt door andere Twitter gebruikers en verschijnt de hashtag uiteindelijk alsnog in de Twitter trend tools.
Heeft u ook een bedenking ?
<< Home