B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

05 april 2009

The Palace en MVP

The Palace is een reeks die de voorbije vrijdagavonden op één (VRT) uitgezonden werd, voorbije vrijdag voor de laatste keer. MVP is een reeks die op zaterdag geprogrammeerd stond op één. Van deze reeks moet de laatste aflevering nog uitgezonden worden.

Beide reeksen verschillen duidelijk van elkaar. In The palace speelt de actie zich af in een paleis met familie van koninklijke bloede en hun ondergeschikten. In MVP draait alles rond ijshockey-spelers en hun entourage waaronder natuurlijk een heleboel babes. The Palace zou zich moeten afspelen in Groot-Brittanië (maar is eigenlijk in Litouwen opgenomen). MVP is Canadees van origine en daar ook opgenomen.

Er zijn echter een heleboel gelijkenissen tussen beide reeksen. In beide reeksen gaat het over intriges, vaak van bedenkelijke aard. De acteerprestaties zijn van middelmatige kwaliteit. De afleveringen staan bol van ongeloofwaardige plotwendingen. Het is dan ook niet te verwonderen dat beide reeksen werden na de eerste reeks van afleveringen gestopt wegens teleurstellende kijkcijfers. Het ziet er dus naar uit dat VRT kijkers gespaard blijven van een vervolg op beide reeksen.

Indien u meer wil vernemen over beide reeksen kan u steeds terecht op de Engelstalige versie van Wikipedia en natuurlijk ook de Internet Movie Database (IMDB). In die bronnen heb ik de hierboven beschreven wetenswaardigheden over beide reeksen immers teruggevonden.
The Palace op Wikipedia
The Palace op IMDB
MVP op Wikipedia
MVP op IMDB

Het is niet omdat VRT op vrijdag- en zaterdagavonden B-reeksen in het programma-aanbod opneemt dat u daar ook naar hoeft te kijken. Er zijn nog talrijke andere kanalen, u kan een DVD opzetten of u kan gewoonweg uw televisie afzetten en iets anders doen, blogs lezen bijvoorbeeld.

Related Posts with Thumbnails