B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

15 maart 2009

Technorati Tags

Sinds enige tijd plaats ik onderaan berichten op dit blog geen Technorati tags meer. Het plaatsen van de tags vroeg mij extra werk, blogger.com biedt immers geen ondersteuning voor het plaatsen van dergelijke tags. Bovendien merk ik dat het plaatsen van Technorati tegs amper extra bezoekers naar dit blog leidt, zie de onderstaande grafiek.


Tags kunnen wel zinvol zijn, maar dan moet er een goede structuur voor tags gekozen worden. Zelf had ik geen goede structuur voor tags, de tags voor de voorbije berichten werden per bericht gekozen op basis van het bericht, vaak naam van het bedrijf, het product, de locatie, ... Bovendien was er nergens een mogelijkheid om in deze blogger.com blog alle berichten te zoeken voor een specifieke tag.

Bijgevolg zijn de Technorati tags verleden tijd voor dit blog. Tenzij er nog goede elementen opduiken. Het zou wel eens kunnen dat Google met de tags rekening houdt met de opgegeven tags bij het indexeren van een blog.

Wat denk u er van ? Gebruik u nog Technorati tags ?

1 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 15 maart, 2009 22:31, de volgende bedenking ...

1) Tags waar een structuur achter zit, vormen al gauw een taxonomie.

2) Technorati maakte tagging populair, maar "technorati tags" op zich bestaan eigenlijk niet meer, het concept is Technorati ontgroeid. Zodra je achter een tag een link zet (een link die bijvoorbeeld verwijst naar eigen blogposts met dezelfde tags) met "rel=tag", heb je een tag die door Technorati wordt opgepikt. De link achter die tag hoeft niet naar Technorati te verwijzen. Kortom, taggen doet met tegenwoordig niet meer omwille van Technorati, taggen is een onderdeel van het semantisch web geworden, maar Technorati herkent die tags wel. Tagging zit tegenwoordig al ingebouwd in Blogger.com. Zie ook http://microformats.org/wiki/rel-tag

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails