B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

20 mei 2009

De Stemtest

Bloggers en Twitter gebruikers konden het de voorbije weken niet nalaten uit te bazuinen welke resultaten ze bekomen hebben in De Stemtest van VRT en De Standaard.

Het leek mij leuk eens na te gaan in welke mate de resultaten van de bloggers en de Twitter gebruikers overeenkwamen met de resultaten van de laatste peiling naar de kiesintenties. Bovendien heeft De Standaard zopas ook wat inzage gegeven in het aantal keren dat de Stemtest reeds gebruikt werd en welke resultaten bekomen werden. Als je al deze cijfers naast elkaar zet krijg je het volgende overzicht.


Bij de bloggers en de Twitter users zijn amper personen te vinden waarbij de Stemtest CD&V of Vlaams Belang als meest gepaste bij de antwoorden zette. Groen en SLP kenden tegelijkertijd het omgekeerde effect. Ze komen veel vaker naar boven in de resultaten van bloggers en Twitter users.

De aantallen waarop de grafiek gebaseerd is zijn : 55 bloggers, 34 Twitter users, 240.000 deelnemers aan de Stemtest op de sites van De Standaard en VRT en 1003 deelnemers aan de peiling. Laat ons nu maar afwachten welke populatie de grootste voorspellende kracht heeft.

Related Posts with Thumbnails