B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

15 juni 2009

Mr Twitter en Ms Twitter Belgium

Sinds enkele dagen kan er gestemd worden op de Mr Twitter en Ms Twitter voor België. Je kan ook voor een heleboel andere landen de Mr Twitter en Ms Twitter aanduiden. Je kan zelf iemand (of jezelf ...) nomineren, of je kan op iemand die reeds opgenomen is in de lijst klikken. Elke 20 minuten kan je je stem uitbrengen. Om jezelf naar de top te stemmen ben je bijgevolg een tijdje bezig.


In de lijst van Mr Twitter bevindt @amedee zich op dit ogenblik bovenaan. In de derde rij merkte ik zojuist @imkedielen op, met een ietwat wazige foto die voor personen die @imkedielen niet zouden kennen (kan dit wel op Twitter ...) geen uitsluiting geeft of deze Twitter user wel thuis hoort bij de heren.


@imkedielen hoort eigenlijk thuis in de rubriek Ms Twitter, waar ze ook in de derde rij staat met enkele stemmen meer. Er zijn nog enkele Twitter users die je in beide lijstjes kan vinden.


@pascalvyncke, de grote uitvinder van seniorennet en andere briljante uitvindingen, staat hoger in de Ms Twitter lijst (248 stemmen) dan in de Mr Twitter lijst (35 stemmen), net als @netlash (96 stemmen voor Ms Twitter en 13 stemmen voor Mr Twitter). @ntone komt ook in beide lijsten voor, maar heeft meer fans in de Mr Twitter rangschikking (176 voor Mr Twitter versus 87 stemmen voor Ms Twitterx`).

Naast Mr Twitter en Ms Twitter is er ook een derde rubriek : Top Animal Twitterer, voor twitterende poezen, honden en planten en verdwaalde "echte" Twitter gebruikers.

De initiatiefnemers hebben dit goed bekeken. Personen die hoog willen scoren in de rangschikking zullen de site zelf vaak bezoeken en ook hun fanclub oproepen dit te doen. Zo krijgen de initiatiefnemers van de site een heleboel pageviews en hopelijk de bijhorende inkomsten voor de advertenties op de site.

1 Bedenking(en) :
Anonymous Steffest had op 16 juni, 2009 08:28, de volgende bedenking ...

Ik schreef er zelf ook een blogpostje over, maar dan over hoe er gesjoemeld wordt met de stemmen.
Als "proof of concept" heb ik Amedee gekozen om op nummer 1 te zetten omdat hij een vat beloofde als hij zou winnen - wat ik nog wel een leuke sociale actie vond :-)
http://blog.stef.be/tweeterwallcheat

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails