B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

15 september 2009

Stationsroman

Het Centraal Station van Antwerpen is door de Belgische Spoorwegen de voorbije jaren grondig onder handen genomen en dit mag gevierd worden. Antwerpen-Centraal viert feest van 20 tot 26 september. Om aan deze feestweek de nodige ruchtbaarheid te geven heeft het reclamebureau Famous het een en ander bedacht. Paradepaard van de campagne is de site Stationsroman waarmee een virtueel bezoek aan Antwerpen-Centraal kan gebracht worden.

Op de site kan je in een model van het station - een isometrische projectie - rondwandelen. Onderweg kan je aan de hand van diamantjes extra info over het gebouw bekomen. Je bent eventjes zoek om alle diamantjes te zoeken, de extra info te lezen en op de foto's te klikken. De animatie zit zeer sterk in elkaar. Je ziet er onder meer treinen toekomen en vertrekken. Je kan er spijtig genoeg met je virtuele personage echter niet opstappen, wat eigenlijk toch de voornaamste functie is van een station.


Het leuke van de site is dat er goodies in verborgen zitten. Via de Twitter accounts van FamousBrussels en Stationsroman werden reeds enkele tips gegeven om onverwachte effecten te bekomen, zoals een overdaad aan vogels.


De campagne voor de feestweek heeft nog een heleboel andere aspecten. Vanaf 20 september schrijven 5 auteurs live in Antwerpen-Centraal een literaire stationsroman. Herman Brusselmans, Joke van Leeuwen, Tom Naegels, Anne Provoost en Oscar van den Boogaard zullen elk één dag live ter plaatse schrijven. De schrijvers zullen zich laten inspireren door de stationsomgeving. Het resultaat zal op 25 september tijdens de officiële inhuldiging voorgesteld worden. Hopelijk wordt het een leesbaar geheel.

Related Posts with Thumbnails