B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

23 november 2009

Twitter via Linkedin

Zojuist heb ik toevallig een aantal mogelijkheden ontdekt om via Linkedin Twitter berichten te bekijken. Dit kan vrij handig zijn indien je op kantoor wel toegang hebt tot Linkedin maar niet tot Twitter. Op die manier kan je toch op de hoogte blijven van wat er zich op Twitter afspeelt.

We vertrekken van de Linkedin Homepage. Op deze pagina bevindt zich de rubriek "Network Updates". Je krijgt er enkele status updates te zien, berichten van personen waarmee je een connectie opgezet hebt. Elke Linkedin gebruiker kan in Linkedin zelf een status boodschap geven, of sinds kort kunnen de berichten van Twitter gekoppeld worden aan je Linkedin profiel. Dan verschijnen de Twitter berichten als bijkomende status boodschappen, met de vermelding "from Twitter". Zojuist zag de rubriek "Network Updates" van mijn profiel er als volgt uit :


Naast de titel "Network Updates" kan je op de tekst "See more updates >>" klikken. Je bekomt dan de Network Updates pagina met een heleboel boodschappen.


Als je in een bericht op de naam van een Twitter gebruiker klikt (een naam die door een "@" voorafgegaan wordt), krijg je in Linkedin alle Twitter boodschappen van de aangeklikte Twitter gebruiker te zien. In de lijst van "Network Updates" heb ik op "@imkedielen" geklikt, wat het volgende resultaat gaf.


In de linkerkolom wordt er wel verwezen naar de Twitter applicatie binnen Linkedin, maar die hoef je helemaal niet te installeren om op deze manier de Twitter berichten van een Twitter gebruiker te zien. De Twitter gebruiker hoeft overigens niet binnen Linkedin gekoppeld te zijn aan een Linkedin-profiel.

En nu terug naar de Network Updates pagina met de boodschappen. Indien je op een hashtag in één van de Twitter berichten klikt (een term voorafgegaan door een # teken), kom je op een "Company Buzz" pagina terecht. De onderstaande pagina bekwam ik door op "#BGGD20" te klikken.


In de rechterkolom kan je een andere zoekterm invoeren. Je kan de "Company Buzz" pagina ook rechtstreeks benaderen via http://buzz.linkedin.com/, wat je een leeg scherm met de boodschap "No tweets found" oplevert.


Je kan gelijk welke zoekterm invoeren op de "Company Buzz" pagina, bijvoorbeeld de naam van een Twitter gebruiker zoals bijvoorbeeld "bnox".


Voor sommige zoektermen geeft Linkedin nog een extraatje. Je krijgt een grafiekje met de zoektrends te zien. Bij mijn testjes bleek dat dit grafiekje verscheen als de zoekterm een gekend bedrijf is, bijvoorbeeld Delhaize.


Indien je de Twitter applicatie binnen Linkedin in je Linkedin profiel geactiveerd hebt, kan je naast het bekijken Twitter boodschappen zoals hierboven beschreven ook nog zelf Twitter boodschappen de twitosfeer insturen.


Zo ziet u maar dat u de bedrijfsfirewall kan omzeilen door via Linkedin Twitter boodschappen te bekijken. De vraag is maar hoe lang het gaat duren eer de firewall jongens en meisjes deze mogelijkheid via Linkedin zullen proberen te blokkeren.

5 Bedenking(en) :
Blogger localhost had op 23 november, 2009 20:56, de volgende bedenking ...

Er zijn meer dan genoeg webapplicaties die de Twitter API gebruiken om via andere websites interactie te hebben met Twitter.
Zo worden niet alleen bedrijfsfirewalls omzeild, maar ook die van totalitaire regimes...

 
Blogger bvlg had op 23 november, 2009 21:04, de volgende bedenking ...

Bij sommige bedrijven staan default alle sites geblokkeerd en worden de sites die een goed label (van de firewall leverancier of van het bedrijf zelf) gekregen toegelaten. Vaak worden die andere webapplicaties ook geblokkeerd, Linkedin is vaak het enige (grote) social network dat wel toegelaten is.

 
Anonymous dailybits had op 23 november, 2009 21:10, de volgende bedenking ...

Buiten dan bij IT-consultancy bedrijven, want die verliezen teveel volk via linkedin aan headhunters....

 
Blogger futtta had op 23 november, 2009 23:13, de volgende bedenking ...

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

 
Blogger futtta had op 23 november, 2009 23:15, de volgende bedenking ...

joepie, na @facebook nu ook out-of-context #twibberish bij @linkedin, please RT #not

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails