B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

28 december 2009

Markante social media persoonlijkheid februari 2009 : Dries Buytaert


Dries Buytaert publiceerde in februari 2009 op zijn blog een bericht met de titel Obama using Drupal. Op zijn blog plaatst Dries met een grote regelmaat berichten over belangrijke personen, bedrijven & organisaties die Drupal gebruiken. Dit bericht sprong er voor mij toch uit, vandaar dat Dries hier als markante social media persoonlijkheid van februari 2009 voorgesteld wordt.

Dries is de grondlegger van Drupal, een open source content management system dat ondertussen een hele schare developers en gebruikers wist te overtuigen. Drupal is uitgegroeid van een hobby projectje van Dries tot een volwaardig CMS. Ondertussen wordt Drupal ondersteund door een stevige structuur, de Drupal Foundation, waar Dries op dit ogenblik de president is.

In 2007 was Dries Buytaert een van de oprichters van Acquia, een bedrijf dat Drupal gerelateerde diensten levert. Afgaande op de berichten op de blog van Dries gaat het zeer goed met Acquia. Dries is voor zover ik kan nagaan de enige persoon uit de reeks van 12 markante social media persoonlijkheden waarvoor er reeds een Wikipedia-pagina bestaat. Deze pagina mag overigens best uitgebreid worden met de recente verwezenlijkingen van Dries.

U kan het overzicht van alle markante social media persoonlijkheden hier terugvinden.

Foto : Pieter Baert

Related Posts with Thumbnails