B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

29 december 2009

Markante social media persoonlijkheid april 2009 : Jo Caudron


Op 14 april 2009 vond de eerste Social Media Session plaats. Deze gratis activiteit was een initiatief van One Agency. Tijdens deze activiteit stelden Bert Van Wassenhove en Jo Caudron een aantal interessante evoluties in het social media gebeuren voor. Zoals te verwachten tijdens een social media event werd de sessie live gestreamd over het internet en was er ook de gelegenheid input via Twitter te geven, zelfs voor personen die niet ter plaatse konden aanwezig zijn. Jo Caudron werkte toen nog voor One Agency, wat hij later inruilde voor zijn eigen bedrijf Dear Media. Jo Caudron is de markante social media persoonlijkheid voor april 2009.

Jo Caudron is een ancien in het webgebeuren in België. In 1993 was hij medeoprichter van The Reference, het eerste web agency in België. Ondertussen heeft The Reference onderdak gevonden bij Emakina. Nadien heeft Jo Caudron een heleboel ervaring opgedaan in het social media gebeuren, het omroepgebeuren en alles wat met mobiel internet te maken heeft, wat na te lezen valt op zijn eigen website. Jo was bijvoorbeeld ook betrokken bij The Big Ask Again, het filmpje van Nick Balthazar waarvoor meer dan 10.000 personen afzakten naar Oostende.

Na de eerste Social Media Session volgden er in 2009 nog drie. Telkens was het een leuke en interessante bedoening. Ik hoop dat er in 2010 nog nieuwe Social Media Sessions aankomen.

U kan het overzicht van alle markante social media persoonlijkheden hier terugvinden.

Foto : PluggConference2009

Related Posts with Thumbnails