B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

03 december 2005

Restaurants met sterren

Het De Standaard Magazine van dit weekend is volledig gewijd aan de top-restaurants die in de nieuwe editie van de GaultMillau gids opgenomen zijn. Voor Vlaams Brabant worden 5 restaurants vermeld : Couvert Couvert, Heverlee, De Kapblok, Dilbeek, Les Eleveurs, Halle, Restaurant Michel, Groot-Bijgaarden en Spiga d'Oro, Boortmeerbeek.

Eerder werd reeds bekend dat restaurant Couvert Couvert voor het eerst bedacht werd met een Michelin-ster. Dit wil zeggen dat de twee restaurants in Egenhoven, een deelgemeente van Heverlee met slechts 1500 inwoners, beide een Michelin ster ontvingen. Het andere restaurant - restaurant Arenberg - had zijn ster reeds enkele jaren terug verdiend.

Ik ben de eerste keer in Couvert Couvert geweest kort na de opening in 1999. Toen was Axel Colonna-Cesari nog de chefkok. Ik herinner mij nog steeds het chocolade-dessert dat overheerlijk was. Vrij snel werd Axel Colonna-Cesari door de geldschieter Wouter Vandenhaute vervangen door Laurent Folmer, die nu nog steeds in de keuken terug te vinden is. Nadien - een jaartje na de wissel - ben ik er nog éénmaal geweest, maar dat viel stevig tegen. De keuze van gerechten kon ons niet bekoren en voornamelijk de bediening was amateuristisch. Het gevolg hiervan is dat we eerder andere restaurants opzochten.

Restaurant Arenberg bekoor ons bijvoorbeeld veel meer. Iris en Lieven Demeestere zijn bovendien ook veel beter geïntegreerd in het lokale gebeuren. Voor restaurant Couvert Couvert heeft het bijvoorbeeld een tijdje geduurd vooraleer een Nederlandstalige versie van hun website beschikbaar was, lees maar mee op taalrespect.be.

Het bezoeken van restaurants met een Michelin-ster is voor mij slechts een uitzonderlijk gebeuren. Thuis eten kan ook best lekker en aangenaam zijn. Morgen krijgen we volk over de vloer. De creme brulé staat reeds klaar in de koelkast en is overigens best te genieten.

2 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 17 januari, 2006 08:13, de volgende bedenking ...

I have been in couvert couvert in the beginning of the year 2000, and yes I still remember that Axel Colonna cesari was the chef. apparently he had to leave the place because he couldn't deal with staff in a proper way, making faulse promises, etc. I haven't been there ever since but if a young chef like Axel doesn't want to learn from how the old chefs handle and deal with their people........ well then he shouldn't have cried when Wouter kicked him out! and I have learnt that his wife was even worse! thank got for the staff there that does 2 are gone!

 
Blogger Unknown had op 29 januari, 2010 14:35, de volgende bedenking ...

Op dinsdag 2 februari zijn de chefs van restaurant Couvert Couvert aan het werk te zien in het programma 'In de keuken' op Canvas. Laurent en Vincent Folmer maken er dan twee topgerechten uit hun menu klaar. Regi Penxten en Els Dottermans zullen die gerechten vervolgens trachten na te maken. Later kan je de recepten zelf uitproberen door ze af te halen van canvas.be/indekeuken. je vindt er ook handige videofragmenten terug. 'In de keuken' zie je elke dinsdag om 20.40u op Canvas.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails