B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

04 februari 2006

Hoe populair is je weblog ?

Bloggers vinden het natuurlijk leuk indien ze merken dat hun schrijfsels gelezen worden. Je kan dit merken aan de hand van het aantal keren dat je weblog bekeken wordt. Een andere indicator voor de populariteit van een weblog is het aantal links naar de weblog.

Het aantal links naar een weblog kan je nagaan via een search engine zoals Google (zowel de "gewone" versie als de versie gericht op zoeken in weblogs). Om het aantal links te bekomen moet je link:hier.komt.deURL als zoekargument opgeven.

Technorati houdt ook het aantal links naar weblogs bij. Indien de eigenaar van de weblog zich aangemeld heeft wordt bovendien de ranking vermeld. Zowel Google als Technorati geven echter enkel de huidige toestand. Ze bieden geen inzicht in de evolutie van de populariteit.

Zoals natuurlijk kon verwacht worden zijn er sites die toch toelaten een historisch beeld te krijgen van de populariteit van een weblog.


Urltrends geeft voor een opgegeven URL een trend-rapport. Dit rapport bevat :
- Google pagerank
- Alexa rank (deze geldt enkel voor het domein, bijvoorbeeld blogspot.com scoort daar hoog)
- incoming Google links
- incoming Yahoo links
- incoming MSN links
- incoming Alexa links
Vervolgens worden enkele grafieken getoond waar de opgegeven URL gepositioneerd wordt ten opzichte van het gemiddelde van alle opgevolgde URL's.

Indien de URL bij Urltrends nog niet gekend is, wordt het rapport in real-time opgemaakt. Vervolgens zal Urltrends maandelijks de stand van zaken nagaan. Indien je een kleine bijdrage doet ($3.67 maandelijks) bezorgt Urltrends je een wekelijkse update.

Hieronder kan je alvast enkele grafieken vinden uit het rapport van UrlTrends voor deze blog.


trendmapper
Trendmapper is een tool om historische data van search engines te visualiseren. Je kan een zoekopdracht opgeven aan Trendmapper. Trendmapper zal deze vervolgens dagelijks uitvoeren bij de belangrijkste search engines : Google, Yahoo en MSN Search. De aantallen van de bekomen hits worden vervolgens onder de vorm van een grafiek beschikbaar gemaakt. Trends worden natuurlijk pas duidelijk van zodra Trendmapper voldoende data verzameld heeft.

Trendmapper biedt ook HTML-code voor het opnemen van een thumbnail-versie van de grafiek die je op eigen website kan plaatsen. Hieronder staat bijvoorbeeld de link naar de trendmap voor de term bvlg. Als een extraatje biedt Trendmapper ook een alert feed in RSS-formaat aan.
Trendmap for bvlg


Eh List?

Voor een URL die je opgeeft wordt elke dag nagegaan hoeveel links Google en Yahoo naar de opgegeven URL vinden. Bovendien wordt ook de ranking volgens Technorati opgezocht. Dit gebeurt natuurlijk enkel maar indien de opgegeven URL geregistreerd is bij Technorati. Je kan bovendien nagaan hoe deze gegevens in de tijd geëvolueerd zijn. Van zodra je een URL opgegeven hebt, zal Ehlist dagelijks de info blijven opvragen. Als je dan later nogmaals terugkomt bekom je de historiek. Je kan ook de gegevens voor de opgegeven URL via een RSS-feed opvolgen.

Hieronder kan je alvast een deel zien van de resultaten voor deze blog.

Technorati tags : - - - - - -

1 Bedenking(en) :
Blogger pietel had op 06 februari, 2006 20:16, de volgende bedenking ...

Bijzonder interessant. Dankjewel.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails