B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

23 november 2006

Belgische milblog in opspraak

Tijdens de militaire campagne in Irak zijn de weblogs van de Amerikaanse militairen een bijkomende bron van informatie om te vernemen hoe het daar aan toe gaat. Dit heeft aanleiding gegeven tot een nieuw type blogs, de milblogs. De Amerikaanse militaire authoriteiten zitten eigenlijk een beetje verveeld met deze evolutie. Er is enerzijds het security risico, anderzijds helpen deze blogs niet om een positief gestemd thuisklimaat te creëren (zie bijvoorbeeld boingboing).

Niet enkel Amerikaanse militairen zijn met milblogs gestart, enkele Belgische militairen hebben ook de blogmicrobe te pakken gekregen : deze, deze en deze (meer nieuwssite dan blog).

In de berichtgeving van de Belgische media zijn vandaag berichten te vinden over een Belgische militair (1ste sergeant J.C. - 25 jaar oud) die wegens een internetdagboek met aanstootgevende inhoud uit Libanon teruggeroepen wordt. De berichten zouden volgens de berichtgeving racistische, xenofobe of lasterlijke uitspraken bevatten. In het artikel van La Dernière Heure staat expliciet dat het een weblog betreft. De betrokken militair heeft aan de federale politie verklaard dat zijn weblog enkel bestemd was voor zijn familie en kenissen en niet voor het grote publiek. Hij had toch moeten beseffen dat een blog door iedereen kan gelezen worden ...

De URL van de betrokken weblog wordt nergens vermeld. Een korte zoektocht heeft mij nog niet toegelaten de betrokken weblog terug te vinden - in de veronderstelling natuurlijk dat de weblog op dit ogenblik nog in de lucht is.

Technorati : - -

2 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 24 november, 2006 10:18, de volgende bedenking ...

"racistische, xenofobe of lasterlijke uitspraken" en dat vanwege een militair?

*ik vind dat erg moeilijk om te geloven!*

 
Anonymous Anoniem had op 24 november, 2006 14:35, de volgende bedenking ...

uw linken lijken niet te werken

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails