B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

28 november 2006

Nieuwe werkplek

Sinds iets meer dan een week heb ik een nieuwe werkplek. Neen, het heeft niet te maken met een nieuwe werkgever of een nieuwe functie. De ganse afdeling waarvan ik deel uitmaak heeft een nieuwe plaats gekregen. Waar we vroeger in een eerder afgeleefd gebouw gehuisvest waren, bevinden onze werkplekken zich nu in een spiksplinternieuw gebouw. Dit nieuwe gebouw is nog niet volledig in gebruik, er worden met de regelmaat van een klok andere afdelingen in dit gebouw ondergebracht. Gelukkig waren we niet bij de eersten om het gebouw te betrekken. We lieten de eer aan anderen de kinderziekten te mogen ondergaan.

In dit spiksplinternieuw gebouw kan je zelf de lichten niet meer regelen, kan je de verwarming niet meer regelen, kan je eens je in de liftkooi bent niet meer kiezen op welke verdieping je wenst uit te stappen, kan je de zonnewering niet zelf regelen, … De gebruikers van dit gebouw moeten het nieuwe gebouw ondergaan. We zijn overgeleverd aan de computers en de techniekers die deze computers zouden moeten bedienen, vandaar de kinderziektes … Het vraagt wel eventjes tijd om te wennen aan het idee dat je niet meer "in control" bent.

Een nieuwe werkplek brengt automatisch ook een nieuw traject om er te geraken met zich mee. Een optimale route heb ik nog niet gevonden. Ik heb ondertussen al enkele buurten van Brussel doorkruist waar ik vroeger nog nooit geweest was. De afstand is min of meer gelijk gebleven, de reistijd echter is wel gestegen. Onder het nieuwe gebouw is gelukkig nog een parking. Vaste parkeerplaatsen zijn er niet meer, voorlopig zijn er gelukkig nog geen capaciteitsproblemen. Misschien de collega's toch maar aansporen om nog talrijker gebruik te maken van het openbaar vervoer. Eigen parkeerplaats eerst.

Op 't werk maken wij vrij intensief gebruik van beamers, flipcharts, brown papers en whiteboards (foei allemaal Engelse woorden ...). Tot onze verbazing zijn in het nieuwe gebouw nog geen beamers permanent aanwezig in de vergaderzalen, moeten de whiteboards nog gemonteerd worden in de vergaderzalen en zijn er geen flipcharts meer voorzien. In een industriële context zou dit leiden tot technische werkloosheid, wij moeten onze plan maar trekken. Gelukkig waren onze computers en telefoontoestellen vrij snel opnieuw beschikbaar en konden we daar digitale troost zoeken. Vloeibare troost is ook reeds beschikbaar in de automaten die mee verhuisd zijn. De snoep en drankautomaat ontbreekt tot grote wanhoop van sommigen nog steeds. Een alternatief is een strooptocht op de andere verdiepingen waar naar verluidt wel dergelijke automaten zouden aanwezig zijn. Maar gezien de intelligente liften doe je daar een eeuwigheid over ...

Related Posts with Thumbnails