B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

16 augustus 2007

Digital biographer

In de loop van vorige maand is via de BBC bekend geworden dat Thomas Power, de supernetwerker die aan het hoofd staat van Ecademy, iemand betaalt om zijn on-line aanwezigheid op diverse social networking sites te onderhouden. Met 12.000 connecties op Linkedin, 8.000 op Ecademy en 500 op Facebook kan de digital biographer van Thomas Power aardig wat tijd vullen, zodat Thomas Power nu nog meer tijd aan zijn netwerkactiviteiten kan besteden. Het is maar de vraag of de Thomas Power die je in levende lijve op een netwerkactiviteit ontmoet wel overeenkomt met de virtuele Thomas Power die aanwezig is op allerlei social networking sites.

David Petherick, de digital biographer van Thomas Power, heeft nog andere opdrachtgevers die hem onder meer vragen af en toe blogberichten te schrijven. Tot nu toe stond deze praktijk bekend als "ghost blogging", in het bericht van de BBC staat de term "blog butler", wat wel best leuk klinkt.

Hoe lang zou het duren eer de termen "digital biographer" en "blog butler" mainstream worden en in de woordenboeken zullen opduiken ?

Technorati : - -

Related Posts with Thumbnails