B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

26 mei 2008

Phoenix Mars Lander

De Phoenix Mars Lander is eindelijk op Mars geland ! De meest recente bezoeker van de planeet Mars heeft reeds een eerste reeks beelden doorgestuurd. Hopelijk wordt deze nieuwe Mars-missie van Nasa even succesvol als de missie van de marsrovers Spirit en Opportunity.

De ruimtetuigen Spirit en Opportunity zijn in januari 2004 op Mars geland. Volgens de initiële planning moesten ze het 90 dagen uithouden. Ondertussen zijn het er al een pak meer geworden, meer dan 1600 aardse dagen of 1500 Mars-dagen. Beide karretjes, ongeveer een golfwagentje groot, vertonen ondertussen wel tekenen van slijtage. Spirit heeft bijvoorbeeld een wiel dat niet meer wil draaien, Opportunity heeft last van een kreupele schouder.

In tegenstelling tot Spirit en Opportunity zal Phoenix niet op wandel gaan. Het is de bedoeling dat de graafarm vanop het ruimtetuig tot een halve meter diep op zoek zal gaan naar water in de ondergrond. Ik ben benieuwd of Phoenix ook zijn geplande levensduur van 90 dagen zal overtreffen. En of Phoenix Life on Mars zal kunnen ontdekken.

Technorati : - - - -

Related Posts with Thumbnails