B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

27 juli 2008

Linkedin groups

Linkedin groups bestaan al een tijdje. Een veel gehoorde opmerking was dat je niet kon nagaan welke groepen er reeds actief waren. Je moest ofwel persoonlijk uitgenodigd worden, ofwel een groep opmerken in het profiel van een andere Linkedin gebruiker.

Nu is er dus de lang verwachte search functie. Voor Belgium heb ik zojuist 326 groepen teruggevonden, voor Leuven 80. Het feit dat er lang geen zoekfunctie was heeft geleid tot verschillende groepen voor dezelfde thema's, bv voor Vlerick zijn er 24 verschillende groepen. In de aankondiging op de Linkedin blog is er sprake van 90.000 groups.


Linkedin laat nog altijd niet toe te zien hoeveel members een Linkedin group reeds telt en welke members dit dan wel zijn (tenzij je zelf reeds lid bent van de groep). Het zou wel handig zijn dat in de resultaten van zoekopdrachten voor groepen ook zou aangegeven worden hoeveel members een groep wel heeft. Dit kan immers een criterium zijn om te beslissen of iemand zich ook bij een nieuwe groep wil aanmelden.

Technorati : -

Related Posts with Thumbnails