B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

18 november 2008

School voor Comparatieve Filosofie Antwerpen

De School voor Comparatieve Filosofie Antwerpen nodigt geïnteresseerden uit voor een kennismaking. Geïnteresseerden kunnen gratis deelnemen aan één van de maandelijkse cursusdagen van de school. De eerst volgende cursusdag gaat door op zaterdag 13 december 2008 van 10u tot 16u30. Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan één van de vier cursussen die die dag worden gegeven, naar eigen keuze.

De School voor Comparatieve Filosofie is een initiatief van Prof. Dr. Ulrich Libbrecht. Het is een organisatie die de bevordering van het intercultureel denken centraal stelt. We zijn (of zouden moeten zijn) allemaal burgers van de wereld. Dit houdt in dat we andere culturen, levensbeschouwingen begrijpen, zonder dat je eigen overtuiging je hierin beperkt.

Open kunnen denken en zien. Het is het levenswerk van Libbrecht. Hij ontwikkelde een model om dit denken mogelijk te maken, schreef een bibliotheek aan boeken, en startte twee scholen (eentje in Antwerpen, SCFA, en eentje in Utrecht) om zijn gedachtengoed over te brengen.

De school geeft al 20 jaar gedurende tien maanden per jaar één zaterdag per maand cursus aan zo’n 200 cursisten, gespreid over drie studiejaren en een "themajaar". Tijdens die cursussen komen professoren en specialisten van diverse universiteiten studenten aan de school helpen om "de andere" te leren begrijpen. Naast "onze" Westerse filosofie, maken de studenten aan de school kennis met het hindoeïsme, het boedhisme, het Taoïsme, enz. Allemaal om "burger van de wereld" te worden.

Meer info over de school en het programma van zaterdag 13 december vindt u op www.scfa.be.

Indien u belangstelling heeft om te komen, graag een seintje naar Jens Pas (jens punt pas at telenet punt be). De cursus start om 10u. Een korte inleiding tot de school en de wereld van Prof. Libbrecht is voorzien om 9u30.

1 Bedenking(en) :
Anonymous language schools madrid had op 13 augustus, 2009 12:47, de volgende bedenking ...

That's great blog dude...BVLG is a good blog. Hope to get English version of it.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails