B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

05 februari 2009

Facebook vijf jaar

Facebook bestond gisteren vijf jaar en dat hebben we geweten. Op de VRT was deze vijfde verjaardag aanleiding om meerdere gesprekjes te doen met social media experten.

Het begon 's morgen met Pieter Baert in Voor De Dag op Radio 1. U kan het interview via deze link herbeluisteren.

Tijdens de avondspits hoorde ik Peter Mechant, onderzoeker aan de Universiteit Gent tijdens in Vandaag, nogmaals op Radio 1. U kan het interview via deze link herbeluisteren.

Het item in het televisiejournaal van 7 uur over Facebook viel weg door technische problemen, wat aanleiding gaf tot meerdere berichten op Twitter. Gelukkig waren deze problemen verholpen voor de laatste uitzending. In het korte item konden we kort Robin Wauters bezig zien. U kan het item hier nogmaals bekijken. En dit is een link naar een bijhorend bericht op de

In de VRT verslaggeving was er sprake van 2 miljoen Belgen op Facebook. Volgens de Facebook Demographics Statistics site zijn er dit "maar" 1,6 miljoen. In het verleden kon u op dit blog enkele berichten vinden over het aantal Belgen op Facebook. In het onderstaande grafiekje krijg je een idee van de evolutie van het aantal Belgen op Facebook.

3 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 05 februari, 2009 00:20, de volgende bedenking ...

Qua non-item kon de bijdrage in het VRT-journaal wel tellen. Dan nog liever de Koppen-reportage van een paar weken geleden.

 
Anonymous Anoniem had op 07 februari, 2009 01:32, de volgende bedenking ...

Het interview uit "Vandaag" is bedroevend slecht...
De man kent ongetwijfeld zijn vak (social software) maar dit interview is waarschijnlijk heel slecht voorbereid.

Een aantal grove mythes worden bevestigd in plaats van ontkracht (vb verkopen van "marketinginformatie") en op een paar andere punten gaat het veel kort door de bocht (cache google heeft niks met Facebook te maken tenzij een derde partij gaat herpubliceren...)

 
Anonymous Anoniem had op 07 februari, 2009 20:49, de volgende bedenking ...

pascal, bedankt voor de reactie.
enkele van mijn uitspraken waren inderdaad nogal kort door de bocht.
het was m'n eerste nationale interview, voorbereindg was nihil & ik denk dat de stress een beetje heeft meegespeeld ;-)

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails