B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

26 april 2009

#belgianfirewall, 3de update

Naar aanleiding van de blokkering van enkele stopkinderporno sites op vraag van de Belgische overheid ontstond er op Twitter een (al bij al beperkte) storm van berichten om hiertegen te protesteren. Deze berichten werden gekenmerkt door een gemeenschappelijke hashtag : #belgianfirewall. In twee vorige berichten heb ik hier al aandacht aan besteed, het eerste bericht op 21 april en nog een een dag later.

Ik heb de indruk dat 5 dagen later de storm al gaan liggen is. In de eerste grafiek kan je het verloop zijn in de tijd van de berichten met hashtag #belgianfirewall (volgens Twitter Search).


In het totaal zijn er 350 Twitter berichten met hashtag #belgianfirewall gepubliceerd, door 124 verschillende Twitter gebruikers. De 5 Twitter gebruikers die het vaakst dergelijke berichten geplaatst hebben staan in de onderstaande grafiek aangegeven.


Het onderzoekje naar de #belgianfirewall berichten heeft mij ook duidelijk gemaakt dat de Twitter trend tools niet in staat waren dit plots opduiken van berichten met deze hashtag te detecteren. De hashtag #belgianfirewall verscheen niet in de lijst van Trending Topics op Twitter Search, werd niet opgepikt door TwitterScoop en evenmin door Twist. Blijkbaar pikken deze Twitter trend tools niet alle berichten op.

Zelfs de Blogoloog (van @mschenk) was niet in staat alle Belgische Twitter berichten te detecteren.

Related Posts with Thumbnails