B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

28 april 2009

Onzichtbaar leiderschap

Kursaal Oostende organiseert op 6 mei 2009 het event Onzichtbaar leiderschap. Plaats van het gebeuren is natuurlijk het Kursaal te Oostende.

Vorig jaar ben ik net als enkele andere bloggers/twitter gebruikers uitgenodigd voor twee vorige events in het Kursaal te Oostende : De 5/95 Doorbraak! en MBA in One Day, beide verzorgd door Ben Tiggelaar. Zie ook deze berichten gepubliceerd op dit blog. Het verheugt me dat ik opnieuw uitgenodigd ben.

Voor dit nieuwe event is men op zoek gegaan naar een nieuw thema en vooral naar nieuwe sprekers. Het thema voor dit event is Onzichtbaar leiderschap. Dit is volgens de programma-info niet de zoveelste variant van delegeren of management by objectives: het is een méér subtiele manier van managen.Op het programma staan enerzijds twee Belgische sprekers Filip Vandendriessche, lector aan de KU Leuven en internationaal consultant en trainer en professor Marc Buelens verbonden aan de Universiteit Gent en aan Vlerick Leuven Gent Management School en daarenboven ook nog wekelijks columnist bij het tijdschrift Trends. Daarbij komen nog twee buitenlandse sprekers, Jan Gunnarsson uit Zweden, expert in het gebied van de 'gastvrijheidsindustrie' en Mathieu Weggeman uit Nederland, auteur van het Managementboek van het jaar 2008: Leidinggeven aan professionals: Niet doen!

Info over de sprekers, bijvoorbeeld enkele filmpjes op Youtube en over het event is terug te vinden op de website voor het event.

De aanpak naar deelnemers voor dit event is zoals het hoort te zijn. Personen die ingeschreven hebben krijgen vooraf verschillende mails met nuttige informatie over het event. Elke mail wordt besloten met het overzicht van de mails die je nog verwachten. Je kan ook steeds aangeven geen verdere mails te willen ontvangen.
09/04 . Praktische informatie
16/04 . Welke vragen stel ik mezelf op Onzichtbaar Leiderschap?
23/04 · Een aantal netwerktips
28/04 · Praktische informatie over Onzichtbaar Leiderschap
30/04 · Wie zijn de 4 sprekers van Onzichtbaar Leiderschap?
05/05 · Nog even alle laatste informatie

Waar andere organisatoren van events er alles aan doen om deelnemerslijsten van hun activiteiten angstvallig te beschermen, staat deze voor Onzichtbaar leiderschap publiek beschikbaar op de website voor het event. Het is goed gezien om de deelnemerslijst publiek te maken, zodat deze ook een verkoopsargument wordt. Voor de twee events met Ben Tiggelaar zijn na afloop ook pdf-versies van de gebruikte slides via de website ter beschikking gesteld.

Het is niet evident om als organisator van events origineel en verrassend voor de dag te komen. Zeker in tijden van crisis zoals nu zal het een hele uitdaging zijn deelnemers te overtuigen deel te nemen. De medewerkers van Kursaal Oostende hanteren een interesante aanpak door gratis informatie te verspreiden over de events die ze organiseren (uitvoerige info over de sprekers met inbegrip van filmpjes, de deelnemerslijst, elektronische versies van de handouts na afloop van het event). Anderzijds is het toch maar de bedoeling dat de deelnemers een niet onaardig bedrag neertellen, waarbij een deel van de bijdrage eventueel kan gerecupeerd worden door beroep te doen op de KMO-portefeuille. Bij de promotie van de events maakt Kursaal Oostende gebruik van de klassieke kanalen voor promotie zoals advertenties in tijdschriften en van partnerships met eerder traditionele organisaties zoals Unizo. Daarnaast wordt er ook volop gebruik gemaakt van email en staat de website op punt. Het uitnodigen van bloggers hoort ongetwijfeld ook bij deze vernieuwende aanpak. U hoort ongetwijfeld nog meer over dit event op deze blog en tijdens het event op mijn Twitter account @BVLG. U kan ook de Twitter berichten van @KursaalTom volgen, één van de medewerkers van Kursaal Oostende die betrokken is bij de organisatie van Onzichtbaar leiderschap.

Related Posts with Thumbnails