B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

27 april 2009

Het Nieuwsblad en Twitter

Het Nieuwsblad is al een tijdje op Twitter aanwezig. De Twitter account @nieuwsblad is blijkbaar gekaapt door ene Karel. De Twitter account @nieuwsblad_be behoort tot de meest actieve Belgische Twitter account. Op dit ogenblik zijn er reeds meer dan 42.000 Twitter berichten. Volgens Twanalysist verschijnen er op deze Twitter account - die overigens reeds sinds 27 juli 2007 bestaat - 65 berichten per dag.

Recent zijn er een heleboel Twitter accounts opgezet waarop berichten verschijnen die verwijzen naar lokale berichtgeving van het Nieuwsblad. Men heeft een creatieve oplossing gevonden voor de keuze van de Twitter accounts.

Voor enkele locaties was de naam nog vrij : @heusdenzolder en @oostende.

Voor een heleboel andere locaties was de Twitter naam reeds ingenomen. De variant met een underscore voor de locatienaam lukte voor een heleboel andere locaties. Neem maar een kijkje op een van de onderstaande Twitter accounts.
@_aarschot, @_antwerpen, @_brugge, @_deinze, @_diest, @_eeklo, @_gavere, @_geel, @_genk, @_geraardsbergen, @_hasselt, @_herentals, @_ieper, @_kapellen, @_kortrijk, @_leuven, @_lochristi, @_maldegem, @_mechelen en @_mol.

Enkel voor Brecht is een andere kunstgreep uitgehaald, door de postcode achter de naam te plakken. De Twitter gebruikers @brecht en @_brecht waren immers niet meer vrij : @brecht_2960.

Het lijkt dat het Nieuwsblad de enige Belgische krant is die op dergelijk intensieve wijze gebruik maakt van Twitter. Vermits de Twitter berichten telkens enkel maar een titel van een bericht en een hyperlink bevatten vraag ik mij af wat eigenlijk de meerwaarde is van deze Twitter feeds. Je kan je toch rechtstreeks abonneren op de RSS-feeds van de verschillende locale edities.

Misschien is dit de reden dat deze regionale Nieuwsblad Twitter accounts weinig succes hadden tot nu toe, althans gemeten aan het aantal followers van deze accounts.

6 Bedenking(en) :
Anonymous Gert had op 27 april, 2009 11:27, de volgende bedenking ...

Niet enkel het het nieuwsblad is aanwezig ook De Tijd is al geruime tijd aanwezig op twitter. Laat ons daarnaast ook niet verschillende journalisten vergeten die linken naar andere kranten, ik denk maar aan @bartvanbelle van De Standaard.

 
Blogger Unknown had op 27 april, 2009 12:36, de volgende bedenking ...

En zeker deze niet vergeten!

http://twitter.com/sportwereld_be
http://twitter.com/n_eddy
http://twitter.com/_biz
http://twitter.com/_lifestyle

 
Anonymous Elke had op 27 april, 2009 13:34, de volgende bedenking ...

De regionale Twitter-accounts van Het Nieuwsblad zijn vorige week pas aangemaakt. Vandaar waarschijnlijk het kleine aantal followers tot nu toe.

 
Anonymous Sectorlink had op 27 april, 2009 15:03, de volgende bedenking ...

Sectornieuws is terug te vinden op http://twitter.com/sectornieuws

 
Blogger Bruno Peeters had op 27 april, 2009 20:34, de volgende bedenking ...

@gert

Een overzicht van Belgische kranten op Twitter kon je al in een eerder bericht terugvinden, nl Belgische kranten en Twitter

 
Blogger Bruno Peeters had op 27 april, 2009 20:35, de volgende bedenking ...

@joeri

Bedankt voor de aanvullingen. Ik had ze niet vermeld omdat het geen regionale edities betreft.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails