B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

18 april 2010

Eyjafjallajokul

De uitbarsting van de Eyjafjallajokul, de Ijslandse vulkaan met de lastig uitspreekbare naam, zorgt voor een heleboel ongemakken voor personen die op het vliegtuig rekenden voor hun verplaatsingen. Dit heeft natuurlijk ook zijn effecten op Twitter.

Er zijn een aantal populaire hashtags, zoals #ashtag, #ashcloud en natuurlijk ook de naam van de vulkaan : Eyjafjallajokul.

Een flauwe plezante heeft de Twitter account met de naam van de vulkaan aangemaakt : @Eyjafjallajokul.


Serieuze informatie over de toestand van het Europese luchtruim kan je via verschillende Twitter accounts volgen, bijvoorbeeld @eurocontrol.


Er zijn ook specifieke accounts zoals @AshAlerts en @theashcloud.


Een aantal luchtvaartmaatschappijen maakt ook gebruik van Twitter als bijkomend kanaal om informatie te verspreiden. Dit is alvast niet het geval voor Brussels Airlines. De Twitter account @brusselsairline is protected, wat betekent dat enkel de followers de berichten kunnen lezen.


Gelukkig is er nog de Twitter account van de luchthaven BrusselsAirport waar wel recente info terug te vinden is.


De Twitter account van Ryanair @ryanaircom doet alsof er niets aan de hand is, ik vond er enkel aankondigingen van voordelige tickets.


Ook op de Twitter accounts van Thomas Cook België (in het Nederlands @ThomasCookBeNL en in het Frans @ThomasCookBeFR) vond ik enkel reizigerstips. Kan misschien wel interessant zijn voor reizigers die in Londen of Madrid gestrand zijn, maar dit kan ook misplaatst overkomen.


Jetair (met Twitter account @Jetair_BE) heeft het al iets beter begrepen. In de tweets wordt verwezen naar de website. Ik heb wel de indruk dat Jetair de Twitter account niet echt actief gebruikte. Eén tweet per maand lijkt mij toch een lage frequentie van interactie met potentiële klanten.


Neckermann geeft een bizar beeld op de Twitter account @neckermannBE. Enerzijds is er een bericht "Crisi info". De daaropvolgende tweet verwijst naar een stunt van de dag. Wie zit er nu te wachten op een week half pension in Italië ?


Sunjets had een Twitter account (@sunjets), die de laatste tijd amper gebruikt werd. Gelukkig verwezen de twee laatste tweets wel naar de problemen en wordt verwezen naar de website voor meer info.


De Belgische luchtvaartmaatschappijen en tour operators kunnen misschien eens een kijkje nemen hoe andere Europese luchtvaartmaatschappijen intensiever gebruik maken van Twitter voor communicatie over de problemen veroorzaakt door de afsluiting van het Europees luchtruim.

6 Bedenking(en) :
Anonymous boskabout had op 18 april, 2010 23:00, de volgende bedenking ...

Brussels Airlines communiceert via @FlyingBrussels dacht ik.

 
Blogger Bruno Peeters had op 18 april, 2010 23:05, de volgende bedenking ...

@boskabout

inderdaad, maar waarom is er dan die andere protected Twitter account ?

 
Blogger ActiveLife had op 18 april, 2010 23:08, de volgende bedenking ...

De boskabouter heeft gelijk en BA doet het niet slecht hoor.

 
Anonymous Steven had op 20 april, 2010 09:47, de volgende bedenking ...

@connections_be geeft ook vooral veel promo's maar stuurde wel een persbericht uit over hun crisis-cel

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20100420_014

Waarom die mensen niet rechtstreeks proberen te bereiken zodat het callcenter ontlast wordt? Nu moeten ze al op de website van De Standaard komen om er iets van te zien ...

 
Anonymous Dailybits had op 20 april, 2010 11:07, de volgende bedenking ...

Dit is inderdaad een prachtige crisis waar de kracht van twitter (en andere sociale media) kan zorgen voor de nodige live berichtgeving en interactie.

Als social media marketeer/crisis communicatie manager zou ik de volgende weken met een mooi voorstel naar die verschillende bedrijven gaan met een mooie verwijzing naar afgelopen dagen.

 
Anonymous Steven had op 20 april, 2010 12:18, de volgende bedenking ...

Intussen is er ook getweet naar het artikel uit DS http://twitter.com/connections_be/status/12508008577

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails