B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

02 april 2010

Yves Leterme op Twitter

Dat er een minister is die via Twitter foto's de wereld in stuurt van zijn voeten heeft al een tijdje terug voldoende ruchtbaarheid gekregen. Zou de eerste minister van dit land ook al van Twitter gebruik maken ? Laten we even op zoek gaan

Het kantoor van de eerste minister bevindt zich in de Wetstraat te Brussel. De Twitter account @Wetstraat lijkt niet gebruikt te worden door de eerste minister of door zijn medewerkers. De account @ruedelaloi was zojuist nog niet in gebruik, dus daar gaan we Yves Leterme ook niet vinden.


Het adres van het kantoor van de eerste minister is eigenlijk Wetstraat 16. En kijk, er bestaat zowel een Twitter account @wetstraat16 als @16ruedelaloi . Maar beide accounts zijn afgeschermd en op het eerste zich niet in gebruik.De account @eersteminister is wel aangemaakt, maar niet in gebruik. De account @premier daarentegen is wel in gebruik. Afgaande op de Twitter berichten van deze account is het uiterst betwijfelbaar of Yves Leterme himself dergelijke berichten verstuurd. Alhoewel, hoeveel volk zou er afgekomen zijn op Iemand voor un drink ? On dit quoi ? Saint-Gery vers les 20h/20h30 ?.
Dan zoeken we verder, misschien de naam proberen. Als we voornaam en familienaam aan elkaar schrijven bekomen we @yvesleterme. Een account met reeds 106 followers, maar met geen enkele tweet.


Als we een streepje tussen voornaam en familienaam plaatsen bekomen we @yves_leterme. Deze account heeft maar 5 followers en een eerste tweet (van 3 december 2009). Zou Yves Leterme nog steeds Twitter aan het verkennen zijn zoals vermeld in dit bericht ?


Als we eerst de naam schrijven en dan de voornaam, bekomen we @LetermeYves. Dit lijkt evenmin een actieve account te zijn. Bovendien is het zeer verdacht dat de eerste minister enkel een franstalige politicus en twee bekende Vlaamse social media persoonlijkheden zou volgen.


We kunnen ook zijn nationaliteit achter de naam schrijven en dan bekomen we @YvesLetermeBelg. Deze account heeft reeds 243 followers, maar nog steeds geen tweets. Maar waarom zou Yves Leterme een rood blaadje aan de linkerkant plaatsen ?


Als we nu eens voor de voornaam enkel de eerste letter nemen, zouden we dan meer geluk hebben : @YLeterme ? Inderdaad, dit lijkt de officiële account van de eerste minister te zijn. Het aantal followers is nog maar 69, maar dit zou wel eens snel kunnen oplopen.

Related Posts with Thumbnails