B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

13 april 2010

Linkedin company profiles

Linkedin bevat naast informatie over personen ook informatie over bedrijven waarvoor deze personen werken (of vroeger gewerkt hebben). Voor een bedrijf wordt een korte omschrijving gegeven. Daarnaast krijg je een selectie te zien van de "Employees", van de "New Hires", van de "Former Employees", van de "Recent Promotions and Changes" en tenslotte "Popular Profiles". Het is voldoende dat een medewerker van het bedrijf de omschrijving van zijn functie aanpast dat Linkedin dit beschouwt als een "Recent Promotion and Change". Dit is bijvoorbeeld de info die ik te zien krijg voor Google.


Het is steeds leuk enkele statistiekjes te zien per bedrijf. Enerzijds put Linkedin hiervoor uit een externe gegevensbron (voor grotere bedrijven waarvoor externe info beschikbaar is). Dit wordt aangevuld met info op basis van de beschikbare Linkedin profielen. De informatie die hieruit afgeleid werd is natuurlijk vertekend. Dit zou bijvoorbeeld betekenen voor KBC Bank dat 1 medewerker op 5 over een diploma van de KULeuven zou beschikken. Bovendien zou slechts 30% van de medewerkers vrouwelijk zijn.


Linkedin laat toe dat bedrijven hun eigen profiel beheren. De korte omschrijving van het bedrijf kan aangepast worden door personen die voor het bedrjif werken. Sinds kort vermeldt Linkedin ook wie het profiel aangepast heeft. Wat mij opvalt is dat - althans voor enkele bedrijven die ik bekeken heb - de aanpassingen aan het bedrijfsprofiel door toevallige medewerkers van het bedrijf gedaan werden. Dit gebeurt blijkbaar nog niet door medewerkers van de communicatie-afdeling van de betrokken bedrijven. Het profiel van KBC werd laatst gewijzigd door een "Program Manager Messaging & Collaboration at KBC ICT Services', dat van Dexia door een "Senior Manager Mediterranean & Latinoamerican Market", dat van Fortis door een "IT Continuity Manager at BNP Paribas Fortis". Zouden de communicatie-verantwoordelijken van bedrijven reeds op de hoogte zijn dat ook op Linkedin informatie over hun bedrijf voorgesteld wordt ? En zorgen ze er voor dat de informatie op het company profile nog overeenstemt met de werkelijkheid ?

Als er voor het bedrijf waarvoor je werkt nog geen company profile is, kan je dit op eenvoudige wijze zelf aanmaken.

Related Posts with Thumbnails