B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

21 april 2010

Twitter namen in België 2

In de reeks "wat u altijd had willen weten over Twitter in België, maar nog nergens gevonden had" kan ik u nogmaals een primeur aanbieden (zie ook dit eerder bericht). Het betreft de analyse van de lengte van de Twitter namen zoals die door Belgische Twitter gebruikers gekozen werden.

Misschien is het wel raadzaam even stil te staan bij de mogelijkheden die Twitter biedt (afkomstig van deze help pagina). Elke Twitter account heeft een "user name" (in de API documentatie wordt de term screen name gehanteerd) en een "real name". Op dit ogenblik is de "user name" beperkt tot 15 karakters (A tot Z, 0 tot 9 en de underscore), de "real name" kan 20 karakters lang zijn. Als je goed zoekt kan je nog (zeer oude) Twitter accounts vinden met langere namen, bovendien waren spaties in de beginfaze nog toegelaten.


Op basis van een zeer uitgebreide selectie van Belgische Twitter gebruikers (iets meer dan 28.000) heb ik kunnen vaststellen dat de Belgische Twitter accounts met lengte 8 (voor de user name) het vaakst voorkomen, namelijk 12,21%. Het minst vaak zal je Twitter namen van lengte 3 tegenkomen, zo heb ik er nog 57 gevonden. Ondertussen zal het redelijk moeilijk zijn om nog een dergelijk korte Twitter user name te vinden die nog niet in gebruik is. Vroeger kon je dit nagaan op www.little-twit.com maar deze site lijkt nu even uit de lucht te zijn.


Als u origineel voor de dag wil komen, baseer dan de keuze voor uw Twitter name voor uw volgende (of eerste) Twitter account op de bovenstaande info.

Related Posts with Thumbnails