B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

06 oktober 2010

Linkedin Membership Stats

Via de LinkedIn DirectAds module kan je te weten komen hoeveel LinkedIn members er voldoen aan specifieke criteria zoals grootte van het bedrijf, functie, industrie, geslacht, leeftijd en land.


Ik heb de cijfers voor enkele combinaties van criteria opgevraagd en ze hieronder in enkele grafieken samengevat. Het totaal aantal LinkedIn members op het ogenblik van opvragen van de info was 78.729.204, niet slecht voor een site die pas sinds mei 2003 bestaat. Volgens de DirectAds statistieken is iets meer dan de helft van de members uit Noord Amerika afkomstig, 23% van de members is in Europa te situeren. Op Antartica zouden er reeds 1.533 members zijn, het continent met het laagste aantal members.


Europa telt 18.079.371 members. Het Europese land met het grootste aantal LinkedIn members is het Verenigd Koninkrijk (4.610.198 members of een kwart van alle Europese members), gevolgd door Nederland (2.052.702 members of 11%) en Frankrijk (1.746.188 members of 10%). Het aantal members in Duitsland is "amper" 888.407 members. België komt op de 7de plaats in de Europese rangschikking met 688.369 members.


Als je de verhouding bekijkt van het aantal LinkedIn members ten opzichte van de bevolking krijg je een ander beeld. Relatief bekeken heeft Nederland de grootste penetratie (12,4% van de bevolking zou LinkedIn member zijn. Denemarken komt op de tweede plaats (577.904 members of 10,4% van de bevolking). Op de derde plaats komt Ierland (334.049 members of 7,5% van de bevolking). Het Verenigd Koninkrijk komt op de vierde plaats (7,4% van de bevolking). België komt met 6,5% op de zesde plaats in de Europese rangschikking. In Frankrijk (waar Viadeo sterk staat) is de penetratie 2,7%. In Duitsland is de penetratie 1,1%, wat zeer waarschijnlijk kan verklaard worden door Xing.


LinkedIn DirectAds laat ook toe op geslacht te selecteren. Hoe het geslacht bepaald wordt staat niet aangeven. Het totaal van male + female is overigens niet gelijk aan het aantal members. Het zou wel eens kunnen dat het geslacht afgeleid wordt uit de naam en voornaam van de members. Globaal gesproken zou 59% van de LinkedIn members mannelijk zijn en bijgevolg 41% vrouwelijk. In alle continenten zijn de vrouwen in de minderheid, in het Midden Oosten bovendien zeer sterk (slechts 20%).


In Europa zou 62% van de LinkedIn members mannelijk zijn en 38% vrouwelijk. In België en Nederland is de verhoudeling 63%-37%. In Finland is de verhouding 50%-50%. In Bulgarije en Roemenië zouden de vrouwen in de meerderheid zijn. Of dit effectief het geval is, of dit het gevolg is van de manier waarop LinkIn het geslacht bepaalt, is maar de vraag.


De leeftijdsverdeling van de LinkedIn members is slechts beschikbaar voor 35% van de LinkedIn members wereldwijd. Voor Europa ligt dit aandeel op 37% en voor België en Nederland zelfs op 45%. De leeftijdsverdelingen globaal, voor Europa en ten slotte voor Nederland en België lijken zeer gelijkaardig. In Nederland lijkt de groep 18 tot 24 jaar iets sterker vertegenwoordigd te zijn, in België is dit de groep van 25 tot 34 jaar.

Related Posts with Thumbnails