B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

12 september 2012

#belkro

Gisterenavond was er de voetbalwedstrijd België - Kroatië. En op Twitter kon u er niet naastkijken, de tweets met de hashtag #belkro vlogen in het rond. Dit is een mooie gelegenheid om nogmaals na te gaan hoe actief de Belgische twittosfeer is.

Voor 11 september heb ik 5.268 tweets terugvonden voor de hashtag #belkro. Deze tweets waren afkomstig van 2.452 verschillende Twitter accounts. De meest actieve Twitter account was @FeederLife (57 tweets), gevolgd door @goalGary (40 tweets) en @_Reyes___(39 tweets).

De 5.628 tweets werden door maar liefst 88 verschillende tools gepubliceerd. De 10 meest gehanteerde tools staan in het lijstje hieronder, evenals in de grafiek.
Twitter for iPhone : 1433 tweets
web 1307 tweets
Twitter for Android 575 tweets
TweetDeck 436 tweets
Twitter for iPad 325 tweets
Twitter for BlackBerry 230 tweets
Tweetbot for iOS 176 tweets
Mobile Web 160 tweets
Twitter for Mac 67 tweets
Instagram 45 tweets
alle overige tools : 514 tweets

De Twitter tools op mobiele devices scoren goed tot zeer goed. Uit de tweets zelf is niet op te maken of deze tweets verstuurd werden vanuit het stadium of vanuit de huiskamerzetel (of vanop nog een andere locatie ...).Zoals kon verwacht worden, was de toevloed van tweets het grootst tijdens de wedstrijd zelf (die om 20u30 begon). 731 tweets waren al gepubliceerd op 11/9 op het tijdstip dat de wedstrijd begon, tijdens de wedstrijd zelf waren er 3813 tweets, na afloop van de wedstrijd waren er nog 724 tweets. Het plaatje hieronder geeft het verloop van de tweets per uur gedurende de ganse dag.Blijkbaar was #belkro eventjes trending topic in het Nederlands, althans volgens Tweet_TrendsNL.Als kers op de taart heb ik ook nagegaan welke Belgische speler er het vaakst vermeld werd in de tweets. Gillet - de maker van het enige Belgische doelpunt - voert hier de rangschikking aan (met maar liefst 516 tweets), gevolgd door Benteke op ruime afstand (144 tweets) en Defour (106 tweets). Zelfs Wilmots, de trainer, deed het nog niet zo slecht met 87 tweets.Zo ziet u maar dat een voetbalwedstrijd van de Rode Duivels ook effect heeft op een deel van de Belgische twittosfeer.

Related Posts with Thumbnails