B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

16 september 2012

Pinterest en politiek

Zojuist ontdekte ik dat de CD&V ook actief is op Pinterest : pinterest.com/cdenv/. Op dit ogenblik heeft de CD&V Pinterest account 4 boards, 124 pins en 8 followers.



De boards en de pins bieden wat je van een politieke partij kan verwachten.
- enkele logo's : pinterest.com/cdenv/cd-v
- foto's van de boegbeelden : pinterest.com/cdenv/onze-toppers
- beelden van de verkiezingscampagne : pinterest.com/cdenv/iedereen-inbegrepen
- de lokale prioriteiten (alhoewel hier wel aanwezig op een nationaal platform ...) : cdenv/onze-lokale-prioriteiten

Het aantal followers op Pinterest (8 op dit ogenblik) valt natuurlijk maar zeer mager uit ten opzichte van de andere social media kanalen (5.194 volgers op Twitter, 3.086 fans op Facebook) en zeker ten opzichte van het aantal kiezers op 14 oktober.

Het is nu afwachten of de andere politieke partijen ook de weg naar Pinterest zullen vinden. Persoonlijk zou ik hen aanraden de accounts alvast aan te maken, kwestie van dezelfde naam overal te kunnen hanteren. Voor Groen zal dit alvast niet mogelijk zijn, zie hieronder voor een plaatje van pinterest.com/groen/. pinterest.com/openvld is bijvoorbeeld op dit ogenblik nog vrij.



Enkele kandiaten die opkomen op 14 oktober hebben overigens al de weg naar Pinterest gevonden. Sommige daarvan hebben nog niet alle mogelijkheden van Pinterest benut tot nu toe, anderen daarentegen lijken goed bezig te zijn. De grote kanonnen zijn tot nu toe nog niet aanwezig. Maar misschien komt daar nog verandering in ...

CD&V

Celine de Casteele


Koenraad Van Coppenolle


RUTGER DE REU


N-VA

Arnold Seynnaeve


Frank Ampe


OpenVLD

Patricia Ceysens


Jochen De Smet


Frederick Abeloos


Groen

saraswati matthieu


sp.a

Rob Declerck


Als u nog mooie voorbeelden van politieke Pinterest accounts kent, dan mag u mij dit steeds laten weten.

Related Posts with Thumbnails