B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

12 mei 2013

Belgische Pinterest-gebruikers

Hoeveel Belgische Pinterest-gebruikers er nu reeds zijn weet ik niet. Ik weet wel dat ik al zo'n 15.600 verschillende Pinterest-gebruikers geïdentificeerd heb die aan België kunnen gelinkt worden.

De onderstaande woordenwolk (aangemaakt met Wordle) is gebaseerd op de namen van de 15.6000 "Belgische" Pinterest-gebruikers. Dat "Belgium" veel voorkomt zal wel geen toeval zijn zeker. Daarnaast kan je een heleboel voornamen terugvinden.

De tweede woordenwolk is gebaseerd op de omschrijvingen van de 15.6000 "Belgische" Pinterest-gebruikers. Hier komt "Belgium" ook prominent naar voor, net als enkele stopwoorden (Wordle kan maar stopwoorden voor één enkele taal verwijderen). Een heleboel studenten hebben tijdens hun studie de opdracht gekregen een Pinterest-account aan te maken. Deze studenten hebben braafjes in hun profiel telkens vermeld dat ze de account opgestart hebben in het kader van hun studie. Voor de rest vind je er veel gebruikers die fashion, design, communicatie, marketing en fotografie vermelden, wat eens te meer in de lijn van de verwachtingen ligt.

Related Posts with Thumbnails