B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

09 december 2013

Belgium Trending Topics

Zaterdagnamiddag en vooral zaterdagavond waren meerdere Belgische Twitter-gebruikers druk bezig met het publiceren van tweets met de hashtag #lyricswithsteak en een aangepaste muziektitel. Er waren er leuke bij, net als een aantal vergezochte.

De hashtag #lyricswithsteak is zaterdag zelfs in de Belgium Trending Topics geraakt. Dankzij een tweet van de Twitter-account @trendinaliaBE werden we daar op attent gemaakt. Een eerder beperkt aantal Twitter-gebruikers (131) en tweets (243) is al voldoende om in de Belgium Trending Topics te geraken.
Wie of wat er achter de Twitter-account @trendinaliaBE zit is niet duidelijk. Sommige tweets van deze account komen van de locatie "Les Bons Villers, Charleroi" (niettegenstaande de naam van de Twitter-account Nederlandstalig is). De Twitter-account @trendinaliaBE  is alvast zeer productief, al meer dan 20.000 tweets.
Volgens Twopchart bestaat de Twitter-account @trendinaliaBE al sinds 22/4/2013, nog maar 230 dagen.
De statistieken van Tweetcharts voor de Twitter-account @trendinaliaBE geven maar een beperkt inzicht, deze stats zijn immers gebaseerd op de laatste 3200 tweets.
Als je op de link in het Twitter-profiel van de Twitter-account @trendinaliaBE klikt, kom je terecht op de website www.trendinalia.com.
Volgens Whois.com staat de registratie van deze site op naam van Jose Blanco, afkomstig uit Caracas, Venezuela. Dit verklaart de Spaanse tekst op de website. Toch straf dat de initiatiefnemer van deze site er aan gedacht heeft de trending topics voor België op te volgen.

Related Posts with Thumbnails