B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

08 december 2013

Followers

Bij Twitter draait alles rond het volgen van andere Twitter-accounts. Een heleboel berichten worden immers door de auteurs op Twitter gepubliceerd in de hoop dat ze toch door anderen gelezen worden en af en toe dat er ook nog op gereageerd wordt.

Naast gewone personen kan je ook bedrijven op Twitter vinden. Bedrijven kunnen Twitter gebruiken om hun aankondigingen te publiceren. Bedrijven zijn er ook actief om te luisteren naar hun klanten. Sommige bedrijven doen meer dan luisteren, ze antwoorden via Twitter op de gestelde vragen.

Belfius, mijn werkgever, is één van deze bedrijven. Andere Belgische banken zijn ook al een tijdje actief op Twitter. Het leek me eens leuk na te gaan in welke mate er overlap is tussen de followers van de Twitter-account @Belfius en de followers van bijvoorbeeld KBC (met Twitter-account @KBC_BE).

Via Followerwonk kan je dit vrij eenvoudig : followerwonk.com/compare/belfius/kbc_be?op=fl

@KBC_BE heeft meer followers dan @Belfius (3.756 versus 1.601). KBC is al langer bezig op Twitter in vergelijking met Belfius : 906 dagen versus 664 dagen. Bovendien heeft KBC maar één enkele Twitter-account, daar waar Belfius er twee gebruikt, één voor aankondigingen @Belfius en één voor webcare. @Belfius en @KBC_BE hebben maar 192 gemeenschappelijke followers. Bij die gemeenschappelijke followers herkende ik toch wat personen actief in social media, naast verschillende accounts van bedrijven.

Vergelijkingen lukken niet altijd, als je bijvoorbeeld de followers van Elio Di Rupo (@eliodirupo) en Yves Leterme (@YLeterme) wil vergelijken (followerwonk.com/compare/eliodirupo/yleterme?op=fl), dan krijg je de onderstaande boodschap.
Followerwonk laat zelfs toe de followers van drie verschillende Twitter-accounts te vergelijken.

1 Bedenking(en) :
Anonymous Yves Hanoulle (@YvesHanoulle) had op 08 december, 2013 18:36, de volgende bedenking ...

klein detail het lijkt erop dat je de accounts van onze politici wel kan vergelijken, maar dat je daar moet voor betalen ;-)

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails