B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

26 november 2015

Social Media Jobs

Als je verschillende maanden na elkaar dezelfde gegevens opvraagt, kan je soms trends vaststellen. Op enkele belangrijkste jobsites ga ik nu al een tijdje na hoeveel resultaten er zijn voor zoekopdrachten naar "social media".

De site van de VDAB gaf op 20 november het grootste aantal zoekresultaten (538), met LinkedIn op de tweede plaats (359). Ten opzichte van vorige maand is het aantal zoekresultaten bij LinkedIn sterk gedaald, vorige maand waren er nog 512 zoekresultaten en in september nog iets meer (568). Het minste aantal zoekresultaten voor "social media" bekwam ik bij Vacature.

De gestapelde vlakken op de onderstaande grafieken geven het aantal zoekresultaten voor de zoekopdrachten "social media", "online marketing", "digital marketing" en "seo" voor de afgelopen maanden op de verschillende jobsites. Het is best mogelijk dat sommige vacatures op meerdere sites gepubliceerd worden, zodat de totale som van de zoekresultaten een overschatting van het effectief aantal vacatures zou kunnen zijn.

Personen die op zoek zijn naar een nieuwe functie in het "social media" domein, hebben nog steeds meer mogelijkheden dan personen die zoeken naar "online marketing", "digital marketing" of "seo" (wat staat voor search engine optimisation). De trends voor de vier opgevolgde zoektermen lijken eerder stabiel te zijn, met uitzondering voor "social media", waar door de daling bij LinkedIn de globale trend dalend is.

Hieronder kan u kennis maken met het overzicht van het aantal zoekresultaten voor de zes jobsites voor de afgelopen maanden voor de verschillende zoektermen "social media", "online marketing", "digital marketing" en "seo". Het aantal zoekresultaten voor alle zoektermen is bij de VDAB stabiel gebleven of lichtjes gedaald. Het beeld van LinkedIn is niet consistent. Voor "social media" is er de laatste twee maanden een daling, voor de andere zoektermen is er telkens een stijgende trend. De overige jobsites tonen een lichte stijging.

Over de afgelopen maanden lijkt er geen spectaculaire toename te zijn van het aantal vacatures voor de opgevolgde zoektermen. Van de opgevolgde termen levert "social media" nog steeds het grootste aantal zoekresultaten op.

Door op de afbeelding te klikken kan je telkens een grotere versie bekijken.

Related Posts with Thumbnails